Как да боядисате великденските яйца с естествени багрила?

Как да боядисате великденските яйца с естествени багрила?

Вече знаете ли как ще украсите яйцата за Великден? Тук може да намерите интересни съвети за боядисване на великденски яйца с естествени бои, домашни продукти и подправки.

Ще получите страхотни нюанси и боядисани яйца с тези натурални бои! Ето как:

Кафяво - смляно кафе

За да оцветите яйцата в естествено кафяв цвят, ги сварете в 250 мл вода с кафе на зърна за 5-8 минути. Оставете яйцата във водата с кафе за няколко часа.

Червен цвят - сок от цвекло

За да направите великденските яйца яркочервени, изстискайте сока от цвеклото или го настържете на едро ренде и разредете с малко вода. Потопете предварително сварените яйца във вода, оцветена със сок от цвекло, и ги оставете в съда за 3-4 часа.

Цвят на теракота - кора от лук

Боядисване на яйца с люспи от лук

За да получите красив цвят на теракота, сварете яйцата във вода с много лукови люспи. Оставете яйцата да престоят така около 2-3 часа в сместа, докато изстинат.

Оранжев цвят - сок от моркови

Изцедете сока от морковите, разредете го с вода и сварете яйцата в тази смес за 5-8 минути. За по-добър резултат, оставете яйцата във водата за няколко часа.

Зелен цвят - спаначен сок

Нарежете ситно листата спанак, добавете вода и сварете яйцата за 5-8 минути. Изключете котлона и оставете яйцата във водата със спанака за няколко часа, за да се насити цветът.

Лилав цвят - синьо зеле

Боядисване на яйца с естествени бои

За да получите красивия лилав цвят на яйцата – нарежете на ситно лилаво зеле, добавете 250 мл вода и накиснете предварително сварените яйца в продължение на 3 часа.

Жълто - смляна куркума

Ярко жълти яйца могат да се получат чрез варенето им в куркума. Добавете 250 мл вода и куркума в малка тенджера и варете яйца за 5-8 минути. Оставете великденските яйца да се киснат в подправена вода в продължение на няколко часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати