Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как се прави руски пломбир

Как се прави руски пломбир

Как се прави руски пломбир

Руски пломбир представлява вкусен сладолед, който се приготвя от каймак, мляко и жълтъци. Това е най-популярния сладолед в Русия.

Това е най-вкусния сладолед, който сте яли някога. Той е лишен напълно от лед и се смята за най-безопасния сладолед.

Руският пломбир се е появил в средата на 18 век в Русия. В началото му той е приготвян само за царския дворец и знатните особи. В наши дни може да се консумира от всеки. Дори може да се направи в домашни условия.

Опитайте да го приготвите и няма да съжалявате - даваме рецептата, с която ще имате страхотен домашен сладолед.

За приготвянето на руски пломбир са ви необходими:

- прясно мляко - 1 л

- захар - 2 ч.ч.

- краве масло - 100 г

- нишесте - 1 ч.л.

- ванилия - 1 бр.

- жълтъци - 5 бр.

Домашен руски пломбир

Отделете 100 мл прясно мляко настрани. Останалото прясно мляко се сипва в дълбока тенджера и се слага на котлона да заври. След като прясното мляко е завряло, се прибавя маслото. Разбърква се. Сместа се оставя да кипне.

Жълтъците се разбиват със захарта, докато увеличат обема си. Към яйчната смес се прибавя една чаена лъжица нишесте и ванилия. Разбърква се до получаването на еднородна смес. Добавя се 100 мл прясно мляко и отново се разбърква.

Сместа с жълтъците се прибавя на тънка струя към млякото. При сипването на сместа трябва да се бърка непрекъснато, за да не се пресече.

Разбърква се хубаво до получаване на еднородна смес и котлонът се намалява. Получената смес трябва да кипне на бавен огън и леко да се сгъсти. Бърка се през цялото време. След като кипне, се сваля от котлона.

Тенджерата се слага в дълбок съд със студена вода. Разбърква се, докато сместа не изстине малко. Когато се охлади леко, се вади от водата и се оставя настрани да изстине напълно. От време на време се разбърква.

Получената смес се разпределя в купички и след това млечният сладолед се прибира в хладилника. След като се стегнат, се прехвърлят във фризера. Там остават за около 3 часа като на всеки час трябва да го разбърквате с телче. Отгоре може да украсите готовия руски пломбир по ваше желание и вкус.

Насладете се на невероятния вкус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest