Виж защо да НЕ дезинфекцираш дома си с белина и препарати с хлор!

Виж защо да НЕ дезинфекцираш дома си с белина и препарати с хлор!

Виж защо да НЕ дезинфекцираш дома си с белина и препарати с хлор!

Да мислим за здравето си в този толкова важен етап - борба с коронавируса, е задължително. С изпълняването на препоръчаните ни мерки за борба с коронавируса ние правим една доста съществена грешка, която не осъзнаваме.

Почистваме пода с белина и препарати, който съдържат хлор. Приканваме Ви да не почиствате с тези препарати дома си.

Хлорът е силно отровен – поразява дихателните пътища и предизвиква възпалението им, а при високи концентрации причинява и смърт.

Белината е достъпно средство, което я прави широко разпространена при дезинфекцията в борбата срещу корона вируса. Тя е ефективен метод за борба срещу коронавируса, но само ако я използваме с правилно предназначение.

белина и препарати с хлор!

Грешка е, че се използва често за дезинфекция на пода в болнични и обществени сгради. Препоръчително е тези помещения да се проветряват или дезинфекцията да се извършва в края на работния ден. Подът е повърхност, която няма толкова високо епидемично значение. Всъщност дезинфекцираме повърхността, която няма особено значение за предавателния механизъм на това заболяване.

Същевременно хлорът, който се отделя, е силно дразнеща субстанция и предизвиква асептично възпаление на белия дроб. Прави белия дроб гостоприемен за други инфекции, в случая коронавируса, и води до имуносупресия. Имуносупресията е потискането на имунната система от вътрешните регулаторни системи на организма или под въздействието на външни агенти като медикаменти, в случая хлор или радиация.

Тоест ние дезинфекцираме тази не толкова значима за разпространението на COVID-19 повърхност - пода, но увреждаме белия дроб.

Белият дроб е основният орган, осъществяващ дишането. Той е жизнено важен, съществен, основен, първичен, незаменим и неговото състояние определя протичането на заболяването. Състоянието на белия дроб е определящо как ще протече заболяването - благоприятно, като по-лека инфекция, или ще има усложнения.

Препарати с хлор и белина

Нека подбираме какво от написаното и казаното да използваме за борба срещу коронавируса и да избягваме тази масова грешка при дезинфекцията срещу COVID-19, за да пощадим белия си дроб и да избегнем последствията.

Мийте често ръцете си със сапун и използвайте дезинфектанти на спиртна основа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Цвети Хаджипеткова
Мнооого разбираш бе, пълни глупости си написала !
1
0