Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Кулинарни съвети за по-лесна работа в кухнята

Кулинарни съвети за по-лесна работа в кухнята

Кулинарни съвети за по-лесна работа в кухнята

Кулинарните хитринки са онези знания, които ни спестяват много излишно време и нерви, докато се опитваме да сътворим нашите гозби и десерти.

И няма значение дали сте новак, любител кулинар или специалист над тиганите - всеки един съвет за работа с тесто например е добре да се запомни, защото това гарантира наистина сполучливи питки и хляб.

1. За да се получи по леко тестото, брашното не се пресява;

2. Когато се замесва тесто с мас, за да се махне миризмата, се прибавят 2 с.л. лимонов сок;

3. Когато се работи с тесто, замесено с мая, ръцете се намазват с разтопено масло, за да не полепне тесто;

4. Тестото ще втаса по-бързо, ако в него се сложат няколко тръбести макарона;

5. Белтъците са добре разбити, когато се задържат на лъжицата или не падат при обръщане на чинията;

6. За да се повиши температурата при варене на пара, във водата се слага малко сол;

7. Листни зеленчуци се запазват свежи, като се увият в кърпа, потопена в оцет;

8. Бадемите се счукват по-лесно, ако се поръсят с кристална захар;

Кулинарни хитринки

9. Към бульон от птици като подправки може да се добавят лук, моркови, черен пипер и корени магданоз;

10. За да се отстрани миризмата на рибата от чиниите и вилиците, те се изплакват с вода, изтриват се с лимонена кора, домат или оцет и се измиват много добре;

11. Вкусовите качества на рибата значително се подобряват, ако рибните парчета се оставят за 2-3 часа в марината, приготвена от бяло вино, кромид лук и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest