gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Заземена храна - коя е тя и защо е важно да я ядем?

Заземена храна - коя е тя и защо е важно да я ядем?

заземени храни
Уред за почистване на микровълнови фурни-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Уред за почистване на микровълнови фурни
20.00 лв.
16.00 лв.
Виж ››

Словосъчетанието „заземена храна“ звучи странно. За какво става дума? Това всъщност е храната, която ни свързва с енергията на планетата и ни прави по-здрави и по-устойчиви на стрес и болести.

Според алтернативната медицина храненето с такива продукти поддържат енергийния ни баланс, дават ни сили, добър имунитет, здраво тяло, спокоен ум и стабилна психика. В индийската медицина аюрведа се препоръчва хранене предимно с такъв тип заземена храна, особено в периоди на изтощение, болест, дълго излагане на хроничен стрес. Вероятно си задавате въпроса – кои са заземените хранителни продукти. Ето ги и тях:

Най-общо – това са всички непреработени храни, предимно от растителен произход, които са отглеждани в естествена био среда. Колкото по-натурални са, толкова по-заземени са те.

Това означава, че се препоръчва предимно суровоядството и че трябва да се избягва термично обработената растителна храна или смесената с други съставки. Особено ако съдържат изкуствени добавки, подобрители и консерванти.

Нормално е растителната храна да се смята за най-заземена, тъй като тя е била в най-продължителен и дълготраен досег със земята. През цялото време е черпила от нейната енергия и все още носи заряда на планетата.

Особено силни са корените и кореноплодните – картофи, сладки картофи, моркови, цвекло, глава целина, джинджифил, куркума, гулия, ряпа, лук, чесън и други подобни, които са расли под пръстта. Те зареждат и зазравяват нашите корени – т.е. правят по-здрава и устойчива връзката ни с природата и планетата.

видове заземени храни

Най-мощна заземителна енергия имат прясно откъснатите продукти. Затова, ако искате да постигнате ефективно зареждане със заземена храна, опитайте да консумирате кореноплодните, плодовете, зеленчуците, гъбите, подправките възможно най-скоро след откъсването им.

Освен кореноплодните, следващите силно заземителни храни са семената, ядките, бобовите храни, гъбите, зърнените продукти. Може би ще се изненадате, но месото също се смята за заземяваща храна. Месото обаче не е препоръчително при всички случаи.

Това е така, тъй като наред със енергията от земята и природата, идва и с негативен заряд, генериран при убиването на животното. Освен това е и по-сериозен източник на токсини, поради което употребата на месо трябва да е ограничена. Препоръчва се месо от животни, отглеждани екологично, без хормони и на свободно отглеждане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати