Храните, които щадят сърцето ни

Храните, които щадят сърцето ни
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
10.00 лв.
7.70 лв.
Виж ››

Затлъстяването води до сърдечни проблеми. Ако се храним разумно с полезни продукти и здравословни храни, ограничим до минимум бързата закуска и разберем, че храненето е нещо, което се грижи за красотата ни, то със сигурност ще се чувстваме по-добре и ще се харесваме повече. Ето храните, които помагат на сърцето ни да „бие бодро” и ни карат да се усмихваме по-често:

1. Зехтин

Забравете за олиото и консумирайте само зехтин. Той е богат на него мононенаситени мазнини, които преборват успешно холестеролните плаки и предотвратяват запушването на кръвоносните съдове. Според изследванията хората на остров Крит, които консумират много зехтин, страдат по-рядко от болести на сърцето, макар че генетично са предразположени към тях.

Храните, които щадят сърцето ни

2. Ядки

Ядките са верен приятел на тънката линия, здравословния режим и сърцето. Разбира се, те трябва да се хапват в умерени количества, за да са максимално полезни. Ядките са богати на омега-3 мастни киселини и мононенаситени мазнини. Те помагат за по-доброто усвояване на целулозата и ни засищат за по-дълго.

3. Горски плодове

Всички горски плодове, сред които ягоди, къпини, малини, боровинки са приятели на сърцето. Те съдържат много противовъзпалителни вещества, които помагат за предотвратяването на рак и болести на сърцето.

Храните, които щадят сърцето ни

4. Зелени храни

Всички зелени храни за задължителни при здравословното хранене и когато искаме да щадим сърцето си. Спанакът например съдържа много лутеин, калий, фолиева киселина и целулоза. Ако консумираме редовно зелени дарове на природата (всички зеленчуци) рискът от сърдечно-съдови заболявания спада с 25%.

5. Сьомга

Рибите и особено сьомгата са изключително богати на незаменими за организма ни вещества. Сьомгата задължително трябва да присъства в менюто ни, защото тя е един от най-добрите източници на омега-3 ненаситени мастни киселини.

Хапването няколко пъти в седмицата на рибни продукти помага за кръвосъсирването и добрата работа на сърдечния ритъм. Изследванията сочат, че консумацията на сьомга намалява до 1/3 риска от инфаркт. Тя и рибата тон са отличен антиоксидант.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати