gotvach.bg»Статии»Кулинария»Кореноплодни зеленчуци и месо за дълголетие

Кореноплодни зеленчуци и месо за дълголетие

Кореноплодни зеленчуци и месо за дълголетие

Най-възрастната жена на планетата, която е на преклонната възраст от 125 години разкри каква е тайната на дълголетието. Жената, която е кубинка по националност сподели, че, за да доживееш тази преклонна възраст е нужно да спазваш цял живот здравословен хранителен режим, да дишаш чист въздух и да пазиш винаги много любов в сърцето си.

Кубинката, считана за най-възрастния човек на Земята е родом от провинция Гранма в Куба, където живее и до днес. Цял живот жената, която е известна сред местните под името Каудилия е прекарала сред зелените ливади на тази природно богата местност.

Според 125-годишната кубинка, ако имате желание да надхвърлите възраст от един век, тайната лежи в храненето. За дълголетие Каудилия препоръчва кореноплодни зеленчуци и месо.

Куба е позната с отглеждането на захарна тръстика и цвекло, които са и част от основното меню на голяма част от жителите на страната.

Освен червено, бяло и захарно цвекло в рецептата за столетници влизат зеленчуци като моркови, картофи, различни мерудии, които са изключително богати на резервни вещества, като скорбяла, протеини или захари.

Кореноплодни зеленчуци и месо за дълголетие

Най-старата жена на нашата планета е навършила е 125 години на 28 февруари. Рекордьорката Каудилия може да се похвали с 6 внуци, 15 правнуци и 4 пра-правнуци. В момента в нейния дом в провинция Гранма за нея се грижи специален лекарски екип.

Оказва се, че самата Куба е рекордьор в световен план по брой на столетници от глава на населението. Цели 1541 души на възраст 100 години или повече живеят в южноамериканската страна. Тази сума е с 53 повече в сравнение с 2008 година.

Нищо чудно, че именно в Куба живее и най-възрастният човек на планетата.

Според официалната статистика в страната се пада по един столетник на всеки 7296 души и един на всеки 1269 кубинци на възраст над 60 години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати