Има ли рискове от комбинацията яйца и риба
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Има ли рискове от комбинацията яйца и риба

Има ли рискове от комбинацията яйца и риба

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
651111042k
Има ли рискове при яденето на риба и яйца
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Пълното усвояване на полезните съставки на хранителните продукти зависи от тяхната правилна комбинация.

Правилната им комбинация намалява риска да изпитвате след консумацията им тежест в стомаха и дискомфорт.

Комбинацията от яйца и риба крие риск. Този риск не е смъртоносен, но в повечето случаи предизвиква тежест в стомаха и тежка диария. Това се дължи на химичната реакция между тези два продукта.

Това се дължи на факта, че и двата продукта в съчетание предизвикват взаимодействие между белтъчните молекули. Това води до стомашен дискомфорт.

Яйцата и рибата са богат източник на протеини. Когато те се консумират едновременно, предизвикват разнопосочни биохимични процеси. Тези процеси си пречат един на друг и предизвикват неблагоприятни последици.

Неблагоприятните последици от тази комбинация може да се дължи и на натрупване на бактерии в рибата. Имайте предвид, че рибата се разваля много бързо. По-често се среща при рибите в консерва.

Също така имайте предвид, че прясната риба се усвоява много по-трудно и преминаването и през храносмилателния тракт е много по-бавно.

Ако обаче и двата продукта са съхранявани добре, няма риск от натравяне.

Яденето на риба и яйца може да доведе до стомашни проблеми

Много рядко има риск комбинацията риба и яйца да е животозастрашаваща.

Разбира се, има и изключения. Има случаи, в които се консумират едновременно яйца и риба, и това не води до неблагоприятни последици. Някои хора при консумацията на тази комбинация храни получават натравяне, докато други няма да получат дори и стомашни болки и дискомфорт.

Според едно от най-древните учения Аюрведа едновременната консумация на яйца и риба е забранена. Според това учение съчетаването на определени храни в ежедневието ни може да предизвика нарушение на обмяната на веществата и алергии.

Може би най-големият риск от комбинацията на яйца и риба е получаването на алергична реакция. Тази реакция може да бъде и животозастрашаваща.

Също така за хората, които тренират, е неприемлива едновременната консумация на яйца и риба, защото ще забавят усвояването на храните от организма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати