Това са храните, които ускоряват стареенето

Това са храните, които ускоряват стареенето

Консумацията на храни, които ни изглеждат безобидни, всъщност може да има неблагоприятно влияние върху организма. Храната, която приемаме също така може и да ускори стареенето. Ето защо е важно да се стараем да се храним здравословно.

Ето някои храни ускоряващи стареенето, чиято консумацията е препоръчително да ограничим.

Транс мазнини

Те отслабват притока на кръв към кожата. Вследствие на това се получава преждевременно стареене на кожата и образуване на бръчки. Транс мазнините се съдържат в маргарина, пържените храни, консервираната глазура, бързата храна и много други.

Захар

Приема на захар унищожава протеините и липидите. При консумацията на голямо количество захар започва процес, наречен гликация. При него организмът не може да преработи наличното количество захар. Вследствие на това глюкозата се свързва с липидите и протеините. Протеините в организма са отговорни за твърдостта на кожата.

При този процес се нарушава производството на колаген и се ускорява образуването на бръчки. Прекомерната употреба на захар е отговорна за увреждане на здравето, за увисването на кожата, за появата на бръчки, за наддаването на тегло и като цяло тя е една от основните състаряващи храни.

Алкохол

Алкохолът състарява

Той сред вредните продукти, отговорни за появата на токсини в организма. Това не означава, че не трябва да се консумира никакво количество алкохол. В малки количества той дори може да е полезен. Но в никакъв случай не трябва да се прекалява с него.

Честата консумация на алкохол ще увреди черния дроб. Вследствие на това се затруднява изхвърлянето на токсините от тялото ни и те се натрупват. Натрупаните токсини в черния дроб са отговорни за образуването на бръчки, акне, губи се колаген. Кожата еластичност, дехидратира се, подпухва и се зачервяване.

Кафе

Кафето и изобщо напитките с кофеин правят кожата ни суха. Кофеинът представлява диуретик и кара организма да изхвърля течности. Ако не можете да се откажете от кафето, е достатъчно просто да изпиете допълнителна чаша вода, към всяка чаша кафе, за да осигурите хидратиране на кожата.

Сол

Солта задържа вода в тялото. Това причинява подуване, дехидратация и свиване на клетките. Подправката се счита за храна предизвикваща преждевременно стареене. Солта присъства във вредните храни като пица, бисквити, чипс, зърнени храни, сирене и други.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати