Видовете алкохол, от които да стоите далеч в жегите

Видовете алкохол, от които да стоите далеч в жегите

Казват, че през летните жеги е необходимо да се консумира много вода, защото сме изправени пред риска организмът ни да се дехидратира.

Безспорен факт! Но освен вода ние често посягаме и към халба изстудена бира или пък си поръчваме някакъв типично летен коктейл.

Тук ще ви запознаем от кои видове алкохол да стоите далеч през лятото и трябва да сте особено предпазливи в с тях в жегите.

Концентрати

Любимо на българина е да седне да обядва на масата с чаша ракийка и току-що приготвена салата от домати и краставици. В това няма нищо чак толкова лошо, стига ракийката да е малка, и то само една. Ако прекалите с консумацията на какъвто и да е концентрат, тялото ви бързо ще се дехидратира, а през лятото това е особено опасно. Да не говорим и че ако се намирате на морето, би било доста безразсъдно от ваша страна, след като сте прекалили с какъвто и да е алкохол, да влезнете да плувате във водата.

Газирани алкохолни коктейли

Не прекалявайте с алкохолните коктейли лятото

Предпочитани летни коктейли са джин фис (джин с тоник), както и куба либре (ром с кола). Спокойно можете да се насладите на подобен коктейл именно лятото, особено ако е поднесен с много лед. Неустоимо лятно изкушение, така е. Но в никакъв случай не прекалявайте с количествата. От една страна, защото този тип коктейли се приготвят с концентрати, и от друга - заради газираните напитки, които се съдържат в тях. Подобни коктейли нито биха утолили жаждата ви, нито пък ще са от полза за добрата ви фигура, за която именно лятно време се присещаме, че има нужда от грижи.

Червено вино

Тук е редно да ви осведоми, че макар да се счита, че лятно време се пие само бяло вино или пък розе, има бели вина, които са много по-тежки от червените. Важно е да следите алкохолния им градус и ако толкова ви се допие червено вино, леко да го изстудите. Факт е, че по принцип то се сервира на стайна температура, но ако в най-горещите летни дни термометърът показва 35 градуса, надали би ви се усладило.

Идеята е, че не е необходимо да спазвате разни наложени правила, а да консумирате само в ограничени количества каквото и да е вино, и то да е по-нисък алкохолен градус.

И забравете за онази любима песен, в която се пее...Червено вино снощи пих и капка не остана..., защото прекомерната консумация на вино (особено червено) може лесно да покачи кръвното ви, което именно през лятото е често срещано явление.

Бира

Видовете алкохол

Бирата е предпочитана алкохолна напитка за летните месеци. Да, пийнете си една или две бирички, защото те не са високоалкохолни. Не си мислете обаче, че те биха утолили жаждата ви, защото така или иначе съдържат в себе си алкохол, чиято консумация води до дехидратация.

Както се казва - пийте с мярка! Само така ще можете пълноценно да се насладите на хубавото лятно време.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати