Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Тайната рецепта за пълнена патица със зеленчуци

Тайната рецепта за пълнена патица със зеленчуци

Тайната рецепта за пълнена патица със зеленчуци

Всяка една домакиня обожава да радва свето семейство и да го изненада с вкусни ястия. Все пак приготвянето на храната има и сакрален смисъл, тъй като именно вкусните гозби ни събират около трапезата с най-важните ни и близки хора.

Погрешно е мнението, че за да приготвите едно ястие вкусно, то това автоматично означава, че трябва да имате супер сили и огромни кулинарни познания. Реално обаче с малко повече старание и любов ще можете да приготвите истински шедьоври, с които да удивите дори най-големите гурмани.

Традицията по приготвяне на пълнена патица се предава в кулинарията на много народи, включително и в българската кухня. Ето и тайната на истински вкусната пълнена патица.

Пълнена патица със зеленчуци

Днес сме решили да ви предложим едно традиционно, засищащо и безумно вкусно ястие, в което ще се влюбите с първата хапка, а именно сочната пълнена патица със зеленчуци. Тайната ни рецепта е лесна и дори начинаещите ще се справят с нея, като така ще можете да изненадате приятно вашето семейство.

Необходими продукти:

дива патица - 1 бр.

моркови - 2 бр.

лук - 2 глави (нарязан на шайби)

гъби - 6 бр. (големи)

домати - 3 бр. (нарязани на кубчета)

картофи - 5-6 бр.

чушки - 2 бр.

масло

олио - около 1 к.ч.

магданоз

бахар - няколко зърна

черен пипер

дафинов лист

сол

Начин на приготвяне на пълнена патица със зеленчуци

Пълнена патица със зеленчуци

1. Оставете патицата да се накисне в разтвор от вода, оцет и сол за около 3 часа, а след това я измийте добре под течаща вода;

2. Шпиковайте на различни места патицата и след това в тези разрези сложете от маслото, като така патицата ще стане сочна и много апетитна, а месото няма да е сухо;

3. Не забравяйте да я намажете с олио и да добавите всички подправки на вкус. Сложете я в глинен съд, който има капак, а след това я напълнете с всички зеленчуци, като по желание можете да добавите и други;

4. Долейте вода, така че да стигне до половината на съда, а след това оставете пълнената патица със зеленчуци да се запича за около 3-4 часа на предварително загрята силна фурна.

След 1 час намалете малко фурната, за да не изгори вашето блюдо.

Ето че вече и вие знаете как да приготвите вкусна и много апетитна пълнена патица със зеленчуци.

Вкусната идея: Ако решите, тогава можете да не я пълните, а да сложите зеленчуците около нея. Това обаче е въпрос на вкус, но със сигурност и при двата начина ще получите невероятно сочно месце и божествени зеленчуци за истински гурмани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest