gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Защо трябва да пиете редовно тези напитки

Защо трябва да пиете редовно тези напитки

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
979558
редовен прием на вода
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
Виж ››

В следните редове ще ви запознаем с това кои напитки трябва да пиете редовно и защо това е необходимо за организма ви. Вижте повече:

Вода

Без прием на вода човекът няма как да съществува. Същевременно сте чували какви ли не теории за това колко вода трябва всеки един от нас да приема. И нарочно споменаваме "всеки един от нас", защото това е много индивидуално.

Един 100 кг човек ще има нужда от много повече вода, отколкото човек, който тежи около 50 кг. Голямо значение играят и фактори като климат, възраст и пол на хората.

Може би най-адекватната формула, на която сме попадали досега е тази, според която човек трябва да консумира около 30 мл вода на ден за всеки свой килограм, което означава, че човек, тежащ около 50 кг, би трябвало да изпива по 1. 5 л вода дневно.

Важно е да сте наясно, че вода приемаме и чрез много плодове (диня например) и зеленчуци (краставиците) и не е необходимо да пиете вода, измервайки я до милилитър спрямо теглото си.

Организмът ви сам ще ви подскаже кога сте жадни и просто бъдете готови да отговорите на неговите нужди.

Детокс напитки като чайове и фрешове

Мръсният въздух, нездравословните храни, собственият ни пасивен начин на живот и още куп други фактори водят до натрупване на токсини в организма ни. Затова е необходимо ежедневно да пречистваме тялото си с детокс чайове и фрешове. Много добри в това отношение са зелените и билковите чайове, както и прясно приготвените сокове от плодове или зеленчуци. А защо не и миксирани? Пийте редовно тези напитки и ще се чувствате отлично.

детокс напитки трябва да се пият всеки ден

Червено вино

С факта, че споменаваме червеното вино в списъка ни с напитки, които трябва да се пият редовно, съвсем не ви призоваваме да го консумирате ежедневно и то в неопределени количества. Съвсем спокойно можете обаче да си пийвате от рубинено червената напитка по 1 чаша дневно.

Тя се явява най-здравословният алкохол, който можете да приемате, защото червеното вино е естествен антиоксидант. Напитката понижава кръвната захар и способства за избистрянето на кръвта в човешкия организъм, което я прави подходяща и за хората, страдащи от диабет тип 2.

Заради съдържащите се във виното феноли, както и ресвератрол, то укрепва имунната ни система, предпазва ни от сезонни настинки и грип и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, включително инфаркт и инсулт.

Всичко това важи обаче единствено, ако пожелаете да поотпуснете с чаша червено вино за вечеря, но не и ако решите да се "наливате" или пък "напивате" с него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати