Готварска горелка - характеристики и приложения

Готварска горелка - характеристики и приложения
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
9.20 лв.
7.08 лв.
Виж ››

Готварска горелка е специалното устройство, предназначено да помага в приготвянето на различни ястия и да създава зашеметяващи кулинарни шедьоври.

Такъв уред присъства във всеки ресторант. Освен професионално обхватът на приложение на устройството в домашната кухнята е невероятно голям. Такова просто устройство дава възможност да се улесни и подобри процесът на готвене дори на много сложни рецепти.

С помощта на такава мини газова горелка можете да направите:

- карамелизирани десерти;

-карамелизиран лук или други зеленчуци;

- да разтопите захарта до състояние на карамел;

- апетитна кора върху много ястия;

- лесно обелени зеленчуците;

- пърлена кожата на птици;

- вкусни десерти;

- разтапяне на сирена.

Как работи готварската горелка

Готварска горелка

Външно горелката за готвене прилича на пистолет, тъй като се състои от държач, удобен за ръката.

При натискане на бутона при готварска горелка се задейства запалвачът и се генерира искра, от която газовият поток пламва. Така устройството дава струя пламък. Устройството е доста леко, дава възможност за управление на пламъка по ваша преценка. Интензивността на огъня също се регулира. Като материал за производство се използват здрава пластмаса и метал.

За най-добри резултати използвайте върха, а не средата на пламъка. Краят на огъня трябва да се премести по повърхността на съда доста бързо, така че храната да не се овъгли. Препоръчително е да не се задържате върху една област, затова когато достигнете желания цвят, преминете към друга.

Класическото приложение на такъв вид кухненски уред е приготвянето на крем брюле. За идеалния завършек готовият десерт се поръсва със захар, след което се разтопява с готварска горелка. Струята огън ще карамелизира захарта много бързо и в резултат се образува красива сладка и хрупкава повърхност.

Друго приложение на готварската горелка е сред сладките целувка. За да придадете "припечен" връх на десерта, насочете струята от разстояние за няколко секунди. Не доближавайте прекалено много върха, за да не се разтопят сладките.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати