Основни видове тесто, които всяка жена трябва да владее

Основни видове тесто, които всяка жена трябва да владее
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
4.24 лв.
Виж ››

В кулинарията има няколко основни вида тесто, които всяка жена трябва да познава и овладее в домашната си кухня. В тази статия ще научите кои са тайните и тънкостите на вкусните и апетитни сладкиши, както и техните основни съставки.

Тесто за пица

Предварително пресейте брашното - това ще го насити с кислород и ще го направи меко и въздушно. Тестото с мая не понася течение, затова затворете внимателно всички врати и прозорци.

Използвайте леко затоплена вода - това ще направи тестото еластично.

Този вид тесто не трябва да се разточва, а внимателно да се разтяга с ръце от средата до краищата. Направете краищата на стените малко по-дебели - като истински професионалисти.

За да предотвратите залепването на тестото върху тавата, намажете я с растително масло и леко го напудрете с брашно.

Основните съставки за приготвянето му са:

Вода - 2/3 ч.ч.;

Суха мая - 1 ч.л.;

Брашно - 2 ч.ч.;

Сол - 1 ч.л.;

Зехтин - 1 с.л.

Бутертесто

Бутертесто

Солта, оцетът и лимонената киселина влияят върху качеството, твърдостта и вкуса на тестото. Затова стриктно се придържайте към количеството, посочено в рецептата.

Млякото подобрява вкуса на тестото, но влошава неговата еластичност. Затова разредете млякото с вода в съотношение 1: 1. Маслото за тестото трябва да бъде охладено, а не замразено.

Колкото пъти разточвате тестото, толкова повече слоеве получавате.

Изпечете продуктите от бутертесто при температура 220 градуса. При по-ниска температура слоевете няма да се вдигнат, а при висока температура печените изделия ще изгорят.

Основни съставки за приготвяне на тестото:

Брашно - 300 г;

Краве масло -150 г;

Мляко 2-3 с.л. разредено с вода;

Оцет - 1 ч.л.;

Яйца - 1 бр.;

Сол - 1 щипка.

Пясъчно тесто

Пясъчно тесто

Маслото за приготвяне на тестото трябва да е охладено, но не и замразено. Използвайте студена, но не ледено студена, вода за готвене.

Не пестете маслото за приготвяне на тестото - неговата ронливост зависи от това.

Не месете тестото твърде дълго, в противен случай маслото ще се разтопи и тестото няма да е ронливо. За да направите тестото по-вкусно и ронливо, изпозвайте пудра захар.

Основни съставки за приготвянето му:

Брашно - 2 ч.ч.;

Захар - 1/2 ч.ч.;

Краве масло - 150 г;

Сол - 1 щипка;

Ванилин - на вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати