Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Основни видове тесто, които всяка жена трябва да владее

Основни видове тесто, които всяка жена трябва да владее

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
75202k
Основни видове тесто, които всяка жена трябва да владее

В кулинарията има няколко основни вида тесто, които всяка жена трябва да познава и овладее в домашната си кухня. В тази статия ще научите кои са тайните и тънкостите на вкусните и апетитни сладкиши, както и техните основни съставки.

Тесто за пица

Предварително пресейте брашното - това ще го насити с кислород и ще го направи меко и въздушно. Тестото с мая не понася течение, затова затворете внимателно всички врати и прозорци.

Използвайте леко затоплена вода - това ще направи тестото еластично.

Този вид тесто не трябва да се разточва, а внимателно да се разтяга с ръце от средата до краищата. Направете краищата на стените малко по-дебели - като истински професионалисти.

За да предотвратите залепването на тестото върху тавата, намажете я с растително масло и леко го напудрете с брашно.

Основните съставки за приготвянето му са:

Вода - 2/3 ч.ч.;

Суха мая - 1 ч.л.;

Брашно - 2 ч.ч.;

Сол - 1 ч.л.;

Зехтин - 1 с.л.

Бутертесто

Бутертесто

Солта, оцетът и лимонената киселина влияят върху качеството, твърдостта и вкуса на тестото. Затова стриктно се придържайте към количеството, посочено в рецептата.

Млякото подобрява вкуса на тестото, но влошава неговата еластичност. Затова разредете млякото с вода в съотношение 1: 1. Маслото за тестото трябва да бъде охладено, а не замразено.

Колкото пъти разточвате тестото, толкова повече слоеве получавате.

Изпечете продуктите от бутертесто при температура 220 градуса. При по-ниска температура слоевете няма да се вдигнат, а при висока температура печените изделия ще изгорят.

Основни съставки за приготвяне на тестото:

Брашно - 300 г;

Краве масло -150 г;

Мляко 2-3 с.л. разредено с вода;

Оцет - 1 ч.л.;

Яйца - 1 бр.;

Сол - 1 щипка.

Пясъчно тесто

Пясъчно тесто

Маслото за приготвяне на тестото трябва да е охладено, но не и замразено. Използвайте студена, но не ледено студена, вода за готвене.

Не пестете маслото за приготвяне на тестото - неговата ронливост зависи от това.

Не месете тестото твърде дълго, в противен случай маслото ще се разтопи и тестото няма да е ронливо. За да направите тестото по-вкусно и ронливо, изпозвайте пудра захар.

Основни съставки за приготвянето му:

Брашно - 2 ч.ч.;

Захар - 1/2 ч.ч.;

Краве масло - 150 г;

Сол - 1 щипка;

Ванилин - на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest