gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Петър Димков за ползата от дивите кестени

Петър Димков за ползата от дивите кестени

Петър Димков за ползата от дивите кестени
Органайзер за хладилник - 4.85л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Органайзер за хладилник - 4.85л
7.50 лв.
Виж ››

Плодът, който е истински символ на есента, е дивият кестен. В народната медицина го наричат още конски кестен. Лечителят Петър Димков, който очевидно добре е познавал възможностите на този природен дар, често говори за ползите, които кестенът носи. Той определя конският кестен като природно чудо, събрало слънцето, енергията и силата на живота и точно от него можем да ги получим в изобилие.

Смята се, че дивите кестени пазят от лоша енергия и това не е наивна вяра. Рационалното обяснение е, че плодът на дървото е истински филтър за електрическия смог, зарежда тялото и повишава тонуса. Ако се носи в джоба, този малък плод дава около 30-40 процента защита от лъчението на мобилните устройства. Емоционалният дисбаланс, мигрената, нервната избухливост ще отстъпят, ако се осланяме на силата на конския кестен.

Лечителят Димков винаги носел диви кестени в джоба си като енергийна защита срещу болната негативна енергия, която внасяли пациентите му. Вярата му, че дори ако се държат в ръка или се носят в джоба, лъскавите топчици ще повлияят благоприятно върху ставите, костите, сухожилията и нервната система, идва от знанията му по народна медицина, където кестенът има роля в много лекове за артритни оплаквания.

Плодът има още едно безценно качество, той умее да приспива. Затова при проблеми със съня хората са слагали няколко кестена под възглавницата си.

Диви кестени

Действието на конския кестен в различни билкови рецепти е добре познато. Народният лечител Димков определя като най-лековити тези плодове, които са набрани през септември и октомври. В тези месеци дъбилните вещества, мазнините и витамините в тях са в най-голямо количество. Отнася се особено за витамините от група В, С и К.

С див кестен се правят мехлеми за трудно зарастващи рани в резултат на лошо кръвоснабдяване. Те укрепват стените на кръвоносните съдове и затова присъстват като съставка при лекове за разширени вени. Противовъзпалителните и обезболяващите им качества са безспорно доказани в практиката.

Използвайки опита на предците лечителят Димков препоръчва на свои пациенти да поставят конски кестени по цялото легло на болния, за да се прочисти духът му от лошите енергии.

Лечебните рецепти с участието на конския кестен включват оплаквания при костни и мускулни болки, при язва, при болки в черния дроб, костите, гърба и кръста и при сърдечни смущения. Полето на действие на този плод е наистина много широко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати