Дюнерите са бомба от мазнини

Дюнерите са бомба от мазнини
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Ако имате проблеми с теглото, имате желание да не качвате повече килограми, а по-скоро да се отървете от няколкото излишни, които имате, забравете дюнерите като храна. Дори да не хапнете нищо цял ден и накрая да изядете набързо един арабски сандвич от близката дюнерджийница, огромното количество мазнини, които се съдържат в него, ще ви се лепнат като нищо.

Диетолози от британското графство Хемпшир достигнаха до стряскащия извод, че една четвърт от дюнер кебапа са мазнини. Според английските експерти сладкото похапване на дюнер 2 пъти седмично съществено повишава риска от развитието на сърдечни заболявания след 10 години.

Дюнерите са бомба от мазнини

Хранителният тест на учените включвал изследване на калоричността и състава на популярните във Великобритания храни, включително индийска и китайска храна, пица, дюнери и пържена риба с картофи.

За изненада на мнозина първенството държали дюнерите, които съдържали от 111 грама мазнини до 140 грама. За да придобиете представа за огромното количество врагове на тънката талия, които дремят като бомба със закъснител във всеки дюнер, знайте, че максималната дневна норма на мазнините при жените е едва 70 г.

Дюнерите са бомба от мазнини

С други думи, ако изядете един арабски сандвич, ще надвишите поти двойно допустимите граници на поеманите мазнини за ден.

Един нагледен пример дава и Дениз Томас, която е консултант по здравословно хранене в Болничния тръст в Портсмут. Тя обяснява, че тези 111 грама мазнини са еквивалентни на 1000 калории, или 1 винена чаша, пълна с готварско олио.

Лошите последици от похапването на дюнери може да се компенсира или да се засили в зависимост от останалата част на дневното ни меню. Ако обикновено хапваме повечко плодове и зеленчуци през останалото време, няма място за особено притеснение. Но ако сме почитатели на бързите закуски, на пържени яйца за закуска и чипса, инфарктът ни е почти в кърпа вързан.

Рейтинг

5 3
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нет
Нет
24.02.2013 12:06
Здравейте.Работил сам в дюнерджия в един ливански фастфууд.Написаното е вярно,садржа ммного мазнини,особенно агнешкото.Но няма проблеми сас пилешкия дюнер.
2
2