Ето как да разпознаете истинския кашкавал в магазина

истински кашкавал

На пазара у нас може да видите, че се предлага огромно разнообразие от различни видове кашкавал. Но не на всички продукти, може да сложим етикет истински кашкавал.

Ето как да разпознаем истинския кашкавал в магазина - вижте полезни съвети в следващите редове:

1. Не се заблуждавайте от ниската цена на продукта

За съжаление и при кашкавала, както при всеки друг естествен продукт, се срещат ментета. Вероятно ви е правило впечатление как по рафтовете в магазина се срещат опаковки кашкавал, който струва по-малко.

Истинският кашкавал се произвежда от мляко и използването на бактериална закваска и естествени ензими. Суровините, състоящи се от млечна мазнина, не са бюджетна опция, така че съвременните технолози са намерили прост заместител на млечната мазнина, като я заменят с растителна мазнина, например палмово масло, за което вече всички сме добре информирани.

Цената е първото нещо, което трябва да се има предвид при избора на кашкавал. За производството на 1 кг качествен продукт са необходими 11 литра мляко. Следователно цената му не може да бъде по-ниска от 12-13 лева за килограм. Ако цената на продукта е много по-ниска от тази, тогава най-вероятно става въпрос за „фалшив“ продукт, пълнен с евтино палмово масло.

2. Четете внимателно етикетите

Рафтовете на съвременните магазини предлагат на потребителите да купуват „млечен продукт“ и „имитиращ млечен продукт“. И въпреки че в двата етикета има думата "млечен", това не трябва да ни заблуждава и да пропуснем останалата част от написаното.

разпознаване на истинския кашкавал

Имитиращите продукти не притежават такива полезни качества. Съставът включва обезмаслено мляко, което е „обогатено“ с палмово масло и доста често - с ароматизанти. Всичко това в една или друга степен има пагубен ефект върху човешкото тяло. Ето защо, ако се интересувате от закупуване на висококачествен и натурален продукт, тогава внимателно прочетете състава: в него не може да има растителни мазнини.

3. Външен вид и вкус

Висококачественият натурален кашкавал оставя след себе си послевкус за поне десетина минути. Кашкавал, в който има палмово масло, бързо губи вкус в устата след като сме го опитали. Факт е, че самото палмово масло няма мирис и вкус.

Съответно продукт, който е половината от него, е същият. Освен това продуктът с палмово масло изсушава гърлото и ви кара да се чувствате жадни.

Друг метод как да проверите дали кашкавалът е истински е като приложите лек натиск с пръсти. Ако от него тече мастна течност, най-вероятно тя съдържа растителни мазнини. Можете също така да тествате за палмово масло в микровълновата печка.

Под въздействието на температурите естественият кашкавал леко омеква, придобива жилав характер, докато продуктът, имитиращ го, става течен и се разпространява отстрани.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати