gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Народна медицина за премахване на шиповете

Народна медицина за премахване на шиповете

Народна медицина за премахване на шиповете

Почти всеки човек поне веднъж в живота си е имал шипове - много неприятно състояние. Тази статия има за цел да покаже как може да лекуваме шипове, без да се налага да ползваме лекарства. Това е и най-често срещаната грешка при лечение на шипове - да прибягваме до лекарства.

Шиповете се появяват най-често при хора в зряла възраст. Има много причини за появата на шипове, някои от които са неправилното хранене, замърсяването на организма с различни отпадъчни продукти, лошият метаболизъм и храносмилане и много други.

Както казахме, често прибягваме до лекарства, когато имаме шипове, но те само успокояват болката, а не лекуват болестта. Лекарите са на едно мнение, а то е, че за лекуването на шипове трябва доста дълъг период от време.

Докторите също съветват лечението да включва изчистване на организма от натрупаните токсични вещества, създаване на добър режим на движение, хранене с добре балансирана храна. Болката в шиповете може да бъде облекчена и от минерални бани.

Премахването на болката от шиповете е от изключителна важност, защото тя е много силна, а не рядко и непоносима.

Затоплена урина при шипове

Ето някои методи за премахването ѝ - масаж на гръбначния стълб със затоплена урина, която е престояла 7-8 дни. Този масаж се прави всеки ден по половин час, а след него се измивате с топла вода.

Мед, мас и тютюн при шипове

Свинска мас срещу шипове

Нашата народна медицина предлага много рецепти за справяне с болките, причинени от шипове. Една от рецептите при шипове е - смесват се равни части мед, неосолена свинска мас и ситно нарязан тютюн.

Това мазило при шипове се намазва върху болното място, слага се нещо върху него и така се преспива. Така се процедира около една седмица, но разликата в състоянието се усеща още след първото третиране. Можете да починете десетина дни и след това отново да повторите.

Целина срещу шипове

Друго средство за облекчаване на болките при шипове е целината. Ето и една рецепта - средно голяма глава се обелва и се настъргва. Смесва се с две или три супени лъжици кисело мляко и след това се яде. Може да се хапва както на гладно, така и след ядене.

Тази процедура се повтаря пет дни, всеки ден с по 1 глава целина. Почива се един ден.

Морска сол срещу шипове
Снимка: Ваня Георгиева

Морска сол при шипове

Морската сол също може да помогне за болката при шипове. За целта изпечете на силно загрята фурна 1 шепа морска сол за 10-15 минути. След това я объркайте с 1 яйце, разбъркайте хубаво и я нанесете върху памучна кърпа.

Поставете кърпата върху болното място, след това с още една кърпа или бинт покрийте първата и стегнете хубаво като компрес. С този компрес се спи една нощ. На другия ден, болното място се намазва с мед и масло и се прави лека превръзка. Повтаря се 7-8 дни, докато болката изчезне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати