Чудодеен домашен лек против бронхит - наистина помага!

Как да си направим домашен лек против бронхит

В борбата с вирусните и простудните заболявания през зимата много ефикасна е една добре позната подправка във всяка кухня - това е дафиновият лист.

Става въпрос за листата на лавровото дърво, които са много богати на хранителни вещества. Освен за употреба за кулинарни цели дафиновият лист има и много здравословни ползи, които успешно се използват за лечебни цели.

Много впечатляващ е детокс ефектът на дафиновите листа върху организма, благотворното действие върху зарастването на раните, защитата, която осигурява при бактериални инфекции, облекчаването на респираторните проблеми и още много ползи, които се дължат на богатия му витаминен и минерален състав.

В дафиновите листа се съдържат витамин С, витамин А, фолиева киселина, витамини от група В, подпомагащи синтеза на ензимите, нервната система и метаболизма.

Отделно минералите калий, калций, магнезий, мед, манган, цинк, желязо, селен контролират сърцето, кръвното налягане, образуването на червени кръвни клетки.

При всички тези съставки дафиновият лист е много добър избор за лек при вирусни и респираторни инфекции - най-вече заради антисептичното и противовъзпалителното му действие.

Със сироп от дафинов лист успешно се:

Лек против бронхит с дафинов лист

- прочистват дихателните пътища;

- облекчава се кашлицата;

- успокоява се възпалено гърло.

Сиропът от дафинов лист може да се приготви в домашни условия и се съхранява лесно, но за недълго време.

Съставки за лечебния сироп от дафинов лист

Всичко, което е нужно за приготвяне, е лесно достъпно. Това са пресни или изсушени дафинови листа, съответно 6 или 8 на брой (ако са сушени), четвърт литър вода, 6 супени лъжици кафява захар или мед и сок на 1 лимон.

Лек против бронхит

Приготвяне на сиропа от дафинов лист

Процесът също не изисква специални умения. Водата се поставя да заври и в нея си слагат дафиновите листа за 10 минути. Водата се прецежда, добавя се кафява захар (мед) и лимонов сок и се разбърква добре.

Съхранението е в стъклено шише или буркан в хладилника, но не повече от няколко дни. Затова не бива да се приготвят големи количества.

Употреба на сироп от дафинов лист при бронхит

Взимат се по максимум 3 лъжички за чай на ден до настъпване на облекчението.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати