Как да приготвим сочни кюфтета?

Как да приготвим сочни кюфтета?

Понякога просто си искаме да приготвим добрите стари кюфтета с картофено пюре, защото сърцето се нуждае от топла домашна храна, която е свързана с детството и комфорта.

Затова е нужно сутрин да извадим каймата от фризера, така че за вечеря да зарадваме семейството си с порция сочни домашни кюфтета.

Но как да приготвим кюфтетата толкова вкусни като тези на баба?

Пет ефективни и златни съвети, благодарение на които вашите кюфтета определено ще се окажат сочни!

Добавете лук

Сочни кюфтета

В допълнение към каймата се слагат и други съставки: яйца за поддържане на формата на кюфтетата, чесън за вкус и лук за сочност. Не пренебрегвайте този зеленчук, една глава ще бъде достатъчна за 500 г кайма. Може да се използва, както суров така и пържен.

Не жалете мазнината!

Всички знаем, че растителното масло трябва да се дозира, особено ако пържим в него. Това е добре за фигурата и за храносмилането. Но в случая за кюфтета трябва да действаме по различен начин. За да получим хрупкава и леко влажна коричка, обезателно трябва да налеем малко олио (1-2 с.л.), за сочни кюфтета това е необходимо!

Придържайте се към силен огън!

Първите 2 минути кюфтетата трябва да се пържат на силен огън, след което трябва да се обърнат и да се запържат още две минути и от другата страна. След което, покрийте тигана с капак, намалете огъня и запържете до омекване от двете страни. По този начин можете да изпечете кюфтетата във фурната, но преди това пременете през този метод (за две минути на силен огън) и тогава ще получите апетитна коричка, която ще попречи на сока да изтече.

Как да приготвим сочни кюфтета?

Експериментирайте с масло или сирене!

За да добавите деликатен вкус към каймата, смесете с малко парче омекотено масло и го разпределете по нея равномерно. Можете да добавите и настъргано сирене към каймата. Използвайте само твърди сортове, те не се топят толкова бързо при високи температури.

Използвайте по-мазна кайма

Например, ако искате да приготвите пилешки кюфтета, използвайте месото на бедрата. А пилешките гърди е добре просто да ги изпържите отделно. Ако искате малко по-диетичен продукт, смесете каймата с тях.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати