Защо пилешката супа лекува?

Защо пилешката супа лекува?

защо лекува пилешката супа

Всички сме чували от нашите баби, че пилешката супа помага при лечение на настинките и простудите. Това наистина е така, защото това ястие има изключително силно положително въздействие на организма ни, повишавайки защитените сили и оброявайки ни.

Защо пилешката супа лекува? Вижте обяснението в следващите редове:

Чинията от нашата любима ароматна и вкусна пилешка супа може да се окаже прекрасно средство, ако сме настинали и се чувстваме болни.

Дори и последните изследвания от учените от Университета на Небраска сочат, че тя помага при простуда, като този ефект се дължи на това, че тя съдържа противовъзпалителни съединения. Именно затова влияе облекчаващо при симптоматиката, ако се наблюдават инфекции на дихателните пътища.

Заедно с това топлият бульон има успокояващ ефект за гърлото, когато сме болни. Последните изследвания показват и доказват научно, че тази вкусна супа наистина намалява симптоматиката на простудните заболявания и действа облекчаващо при хрема.

Друг интересен факт е това, че пилешкото месо е пълно с така полезните за организма ни протеини, които действат отлично на имунитета. Също така то е прекрасен източник на множество полезни витамини и минерали, които също така помагат за регулирането на храносмилането.

лековита пилешка супа

Парата също е много полезна, ако сме настинали, като така облекчава значително хремата и запушения нос. Няма как да пропуснем да споменем и това, че фидето е отличен източник на така ценните въглехидрати, които са най-добрият източник на енергия за организма ни.

Другото много полезно нещо е това, че зеленчуците в горещата и вкусна пилешка супа са още един прекрасен източник на витамини, антиоксиданти и минерали.

Няма как да не споменем приказния аромат и топлината на любимата ни гореща пилешка супа, като по този начин тя спомага за отпушването на носа. Именно затова днес с пълна увереност можем да кажем, че бабините рецепти за лечение на настинка с пилешка супа не са мит, а доказан факт.

И като цяло пилешката супа е не само отлично ободряващо средство, което има множество ползи за организма ни, но и също така е изключително вкусна, затова можем само да ви препоръчаме да си приготвите бистра пилешка супа, пилешка супа с фиде, пилешка супа с картофи, а защо не и пилешка супа с ориз - както и да решите, все ще бъде вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мисса
Мисса
10.01.2021 16:46
Страхотно! Разобличено клише!
0
0