Изпитани средства за откашляне

Домашни средства за откашляне
Защитна маска с клапан и FFP2 защита (размер L-XL)-15%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан и FFP2 защита (размер L-XL)
13.00 лв.
11.05 лв.
Виж ››

В случай че ви е дошло до гуша да закупувате скъпоструващи сиропи за кашлица, следните редове са именно за вас. Но освен факта, че домашните средства за откашляне са много по-евтини, те са изцяло натурални и не водят до никакви странични ефекти върху здравето ви. Ето какви са нашите предложения за вече изпитани натурални средства за откашляне.

Прясно мляко с мед

Това вероятно е най-лесното за приготвяне средство за откашляне, което в никакъв случай не го прави по-малко ефективно. За да се възползвате максимално от ползите на меда обаче, не го добавяйте към прекалено горещо прясно мляко, а го изчакайте малко да поизстине.

Билки против кашлица

Средства за борба с кашлицата

Няма да ви учим как да си приготвяте билкови отвари, но най-добрите билки, действащи за откашляне, са: мащерка, лайка, индрише, дафинов лист, корен от ружа, евкалипт и пчелник. Към тях добавяме и джинджифилът, от който обаче е по-добре да си приготвите отвара докато е в прясно състояние, а не е изсушен. Просто настъргвате корена, сварявате го в малко вода, прецеждате и пиете от лековитата отвара.

Отвара от кайсиеви ядки

Кайсиевите ядки трябва да са изсушени и готови за консумация. Стрийте ги на прах и към 1 ч.ч. прясно мляко или чай добавяйте по 1 ч.л. от тях. Приемайте от течността по 3 пъти дневно и бързо ще усетите облекчение от кашлицата.

Отвара от кромид лук

За тази рецепта за откашляне ви трябват само 2 глави кромид лук, захар и вода. Тъй като захарта не е малко количество, не е желателно да си приготвяте лучената отвара, ако имате проблеми с кръвната захар. А за да изпълните самата рецепта е необходимо да обелите и да нарежете на шайби 2 глави лук, които да оставите да поврат в 750 мл вода, докато течността се преполови. Извадете лука и добавете към отварата 1 ч.ч. захар. Когато тя се разтвори, разделете течността на 3 части, които да консумирате на 3 приема през деня. Не е желателно да се храните 1 час след приема на лучената отвара.

Черна ряпа за откашляне

Черна ряпа

Незнайно защо тази рецепта е леко позабравена от днешното поколение и то напълно незаслужено. Сокът на черната ряпа действа много ефективно за откашляне. Необходимо е само да се снабдите с черната ряпа, да направите хоризонтален разрез на около 3 см от края ѝ и да издълбаете в нея кладенче. Сипете в него 1 ч.л. мед и изчакайте 1-2 часа, докато видите, че кладенчето се е напълнило със сока на ряпата. Пийте от тази отвара по 1 ч.л. няколко пъти дневно, а когато видите, че кладенчето пресъхва, го напълнете отново с мед.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати