gotvach.bg»Статии»Кулинария»Растително пилешко радва вегетарианците

Растително пилешко радва вегетарианците

Растително пилешко радва вегетарианците

Добра новина за всички, които отричат консумацията на месо! Пилешко месо, което почти не се различава от истинското такова вече е факт и позволява на вегетарианците да се докоснат до вкуса на крилцето или бутчето. Алтернативното пилешко месо е от растителен произход, съобщиха от "Дискавъри".

Революционният за вегетарианското меню продукт е резултат от над 10-годишни усилени опити на специалисти от университета на Мисури в САЩ. Най-накрая факирите по синтетични храни довели до успешен край делото си и успели да трансформират иначе непретенциозните соеви растения в почти истинско пилешко месо.

Соевото изделие почти по нищо не се различава от птичето месо – на вкус, вид и консистенция двете храни са реално идентични. Новото вегетарианско пилешко се получава по технология на смесване на соев протеин, пшенично брашно и вода. По този начин се получава нещо като тесто, което се прекарва през екструдер с висока температура.

Растително пилешко радва вегетарианците

На високия градус консистенцията се втвърдява и придобива облика на истинско пилешкото месо. Специалистите са на мнение, че има още какво да се желае, докато соевото пиле достигне вкусовите качества на истинското. Структурата му обаче е доста сходна с тази на пилешките гърди.

Отдавна на пазара се предлагат множество заместители на истинските меса, произведени от соева суровина. Повечето от тях обаче почти нямат съответния вкус или външен вид на продукта, който би трябвало да заместват. Доста популярен аналог на пуешкото месо е Tofurky, но той също не се отличава с особено достоверни вкусови качества.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
neli
neli
19.05.2015 23:11
Kak se kazva tozi zelenchuk
0
0