Вижте кой е най-здравословният плод на планетата

Вижте кой е най-здравословният плод на планетата
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см-39%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
6.60 лв.
4.00 лв.
Виж ››

Всеки отделен плод се отличава със своите характеристики и сам по себе си той е истинска витаминозна бомба. Знаете ли обаче, че измежду всички плодове по света има един, който е признат като най-здравословният плод.

Освен това за нас, българите, за негов сезон се приема именно зимното време, защото тогава започва да се среща из повечето пазари и търговски мрежи. Дали се досетихте кой е най-полезният плод на планетата? Съвсем категорично, това са фурмите.

Фурмите са всъщност плодчетата на финиковите палми - растения, които са национален символ на Израел и на Саудитска Арабия, но всъщност са много популярни из всички региони на Близкия Изток. Нашите климатични условия не позволяват да ги отглеждаме, но пък това все още е един от малкото полезни плодове, които рядко претърпяват някаква химична обработка, целяща да достигнат при нас в добър търговски вид. Т.е. не е необходимо да ги консумираме само зимно време, а винаги когато можем да се сдобием с тях.

Фурмите са много богати на минерали, витамини, антиоксиданти и фибри и ако се научите да консумирате по 3-5 фурми ежедневно, то вие ще сте открили разковничето на дълголетието.

Трудно можем да изброим всички ползи за здравето, които произтичат от консумацията на фурми, но все пак ще е несправедливо да не изтъкнем някои от тях.

Десерт с фурми

Фурмите намаляват лошия холестерол и ни предпазват от всякакви сърдечно-съдови заболявания. Поради наличието на фосфор в тях, те се грижат да имаме здрави кости, а заради способността да намаляват нивата на триглицеридите в тялото ни, те намаляват и мазнините в тялото ни.

Фурмите ни даряват с много енергия и способстват за подобряване на умствената ни дейност. Или както се казва: здрав дух - здраво тяло.

От това да не страдаме от запек до намаляване на риска от рак на дебелото черво - за всичко това ни помагат сочните плодчета на финиковите палми.

В заключение ще прибавим и че освен да консумирате фурмите отделно, можете да ги използвате и за направата на екзотични напитки, сладкиши или пък закуски.

С тяхна помощ можете да си приготвите разкошен чийзкейк или пък мъфини и то без да се налага допълнително да подслаждате тези десерти. Фурмите сами ще се погрижат за сладостта им. Хем вкусно и сладко, хем и много полезно!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати