Мента и шоколад – идеи за вкусната комбина
gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Мента и шоколад – идеи за вкусната комбина

Мента и шоколад – идеи за вкусната комбина

Мента и шоколад - идеи
Точило за ножове с различни наточвания
Практичен аксесоар за вашия дом:
Точило за ножове с различни наточвания
20.00 лв.
Виж ››

Комбинацията мента и шоколад е една от най-известните в десертите и сладките изделия. Тя е изключително интересна и любима на мнозина. Вкусът на шоколада и този на ментата се допълват и работят заедно идеално.

Това са няколко вкусни идеи с мента и шоколад.

Ментов сладолед

Един много предпочитан вариант на комбинацията е ментовият сладолед с парченца шоколад. Той не само съчетава двата вкуса, но и съчетава две различни усещания – топящият се сладолед с хрупкавите парченца шоколад. Това го прави още по-неустоим.

Топъл шоколад

Топъл шоколад може да се комбинира с почти всичко. Предимството му е, че може да бъде направен и в домашни условия, не само да бъде поръчан в заведение. Особено уютна напитка за зимните празници, но също така пригодима и за лятото, ако добавите малко лед.

Шоколадова торта

Шоколадова торта с ментов вкус

Това звучи почти, като сбъдната мечта! Тази торта комбинира шоколадов блат, шоколадов крем и ментов мус! Тази комбинация впечатлява не само с вкус, но и с визия и усещане. Най-отдолу е тъмно кафявият блат, най-тежък от трите, последван от по-светло кафявият, по-лек и топящ се в устата крем и най-отгоре – въздушният ментово зелен мус.

Бисквити орео

Едни от най-любимите бисквити, само че с ментов крем – идеална комбинация. Те са вкусни сами по себе си, но с тях могат да се направят и други сладкиши с бисквити. Могат да послужат за направата на мъфини и дори бисквитена торта!

Шоколадови бонбони

Купените или домашно направените шоколадови бонбони с ментов крем имат много варианти. Шоколадът може да е както млечен, така и тъмен. А могат да са и от шоколадово тесто. При тях има много възможности за проявяване на изобретателност и всичките са вкусни.

Домашно брауни

Обичайното брауни е вкусно само по себе си, а представете си, ако то е залято с ментов топинг за торта! В топинга може да има и шоколадови парченца, което ще добави към шоколадовия вкус. Това е идеалният сладкиш за повдигане на настроението! А също и за всяка друга ситуация, защото просто не е за изпускане.

Шоколадови мъфини

Мъфини с шоколад и мента

В този сладкиш ментата присъства по малко по-различна форма и това го прави интересен! Мъфините могат да са с тъмен шоколад или с млечен шоколад, а в тях има парченца от ментов бонбон. Ако са поръсени и отгоре с парченца, ще изглеждат доста празнично, тъй като ментовият бонбон е под формата на коледно бастунче. Друг вариант за употребата му са вкусни шоколадови бисквити с парченца ментов бонбон. И двете са изключително вкусни и интересни.

Френски макарони

Кой не обича френски макарони? Те са доста популярни, а и сред тях има богат избор, затова ще се намери подходящ за всеки вкус. За любителите на комбинацията мента и шоколад има ментови макарони с шоколадов крем. Достоен представител на уникалната комбина!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати