Детокс с масло от бял трън
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Детокс с масло от бял трън

Детокс с масло от бял трън

Мария СимоваМария Симова
Гуру
45664115k
Детокс с масло от бял трън
Снимка: anncapictures / pixabay.com
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см-13%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
6.60 лв.
5.74 лв.
Виж ››

Белият трън е растение, което расте почти навсякъде и се счита за плевел. Въпреки това ползите на магарешкия бодил и неговите лечебни свойства се използват широко както в народната, така и в класическата съвременна медицина. Активно се използва за профилактика и лечение на заболявания на черния дроб и жлъчния мехур, като:

- хепатит;

- проблеми на жлъчните пътища;

- цироза.

Маслото от бял трън също е добро за насърчаване на здравословната храносмилателна функция, намаляване на възпалението и успокояване на лигавиците в тялото.

Свойства на маслото от бял трън

Сред предимствата на маслото от бял трън е, че е природно и натурално средство, получено чрез технологията на студено пресоване и в него се запазват всички полезни микроелементи. Маслото от бял трън несъмнено е от голяма полза. И такъв важен орган като черния дроб има голяма нужда от подкрепа, -особено сега, когато мислим все повече за работа, храним се нездравословно и консумираме алкохол по-често, отколкото преди.

Както знаете, черният дроб е орган, който отговаря за прочистването на тялото от токсини и взема активно участие в метаболизма. Тази дейност изисква регенерация на клетките. Маслото от семена на бял трън съдържа уникален компонент, наречен силимарин, който допринася за възстановяването и нормалното функциониране на чернодробните клетки, като го прочиства от токсините.

Маслото от бял трън ще помогне на черния дроб чрез:

Детокс с масло от бял трън

- Детоксикация на черния дроб и цялостното здраве - действа като мощно средство за прочистване на черния дроб, намалява увреждането на клетките, помага за възстановяване и премахва токсините, които се обработват от черния дроб;

- Маслото от бял трън е много ефективно за естественото премахване на токсичността в организма, включително вредното въздействие на алкохола, тежките метали в нашето водоснабдяване и замърсяването на въздуха, пестицидите в нашата диета;

- Има действие срещу стареенето - маслото от бял трън съдържа антиоксиданти, които забавят процеса на стареене. Това има добър ефект както върху младостта на вътрешните органи, така и върху състоянието на кожата. Благодарение на антиоксидантите тялото е защитено от хронични заболявания и предотвратява образуването на болести;

- Възстановяващ ефект - възстановя клетките на черния дроб и жлъчните пътища.

Маслото от бял трън дава на тялото ни енергия, тъй като го освобождава от токсините.

Как се приема маслото от бял трън

Маслото от бял трън за профилактика се препоръчва да се приема по 1 ч.л. преди хранене веднъж на ден.

Прием на масло от бял трън за медицински цели 2-3 пъти на ден по 1 ч.л. половин час преди хранене.

Колко масло от бял трън да приемате?

Детокс с масло от бял трън

По правило курсът е 1-2 месеца. В същото време е важно да следите вашето здравословно състояние. Започнете да приемате масло с 1 ч.л.

Приемайте масло от бял трън при гастрит. Как да приемате маслото от бял трън по-подробно, консултирайте се с вашия медицински специалист.

Маслото от семена от бял трън се използва и в готови ястия. Подправено със салати, добавено към топли зърнени храни и използвано при приготвянето на студени ястия.

Важно! Не подлагайте маслото от бял трън на термична обработка!

За максимална полза вижте как да си направите чай от бял трън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати