Какво е ашваганда и как помага

Какво е ашваганда и как помага

ашваганда

Явно вече сме ви заинтригували със заглавието си, поради което ще преминем директно към темата и ще ви разкрием какво се крие под името „ашваганда“.

Това название идва от санскритски и е името на билка, която е много известна в Индия. Толкова известна, колкото са лайката и мащерката за България или колкото е женшенът за Китай. Което ни напомня да споделим, че ашвагандата е известна и като индийски женшен.

В превод от санскрит името на билката би трябвало да означава конски аромат поради натрапчивия ѝ мирис докато е в прясно състояние, но е възможно и да означава, че тя ви дарява със сили като на кон. Защото в продължение на векове тя се е използвала именно за да дарява сили на хората и да укрепва имунната система.

В наши дни ашваганда се използва както за да ни предпазва от болести, така и срещу безсъние или стрес. Правят се дори редица проучвания за лечението на депресия с помощта на ашваганда.

Интересно е да се отбележи, че всички части на индийския женшен са използваеми за лечебни цели, но най-важни са корените и семената му, които се предлагат изсушени за направата на чай или други напитки.

Най-често ще срещнете Ашваганда обаче под формата на хранителна добавка, имуномодулатори или имуностимуланти. Всъщност изброените наименования често се използват за един и същи вид продукт.

какво е ашваганда

Независимо дали ще ги срещнете като хранителни добавки или имуномодулатори, е важно да следите те да не са синтетични медикаменти или лекарства. Те трябва да са изцяло натурален продукт, който в състава си освен ашваганда може да включва и други билки, но не и неясни химични наименования.

Имайте предвид и че всички хранителни добавки, независимо дали са с ашваганда или не, в никакъв случай не са заместители на разнообразното хранене, както и че се употребяват само за определен срок от време.

В противен случай можете да постигнете съвсем друг ефект и след продължителна употреба да изнежите толкова много организма си, че той да не може да отговаря адекватно на външния свят без приема на конкретната хранителна добавка.

Просто следете стриктно по какъв начин да приемате тези натурални продукти, а добрата новина е, че на пазара ни вече се предлагат разнообразни хранителни добавки, чиято основна съставка е именно индийското чудо ашваганда.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати