Плодове и зеленчуци без никакви захари

папаята е плод без захар

Азбучна истина е, че плодовете и зеленчуците са полезни за здравето. Те са витаминозни бомби, в същото време не съдържат вредни мазнини, нямат и много калории и са естествен хранителен източник.

Битува и друго разбиране - плодовете съдържат прекомерно много захар и затова често биват изключвани от менюто. Тези от тях, които съдържат повече нишесте, не са подходящи за болните от диабет. Да видим кои плодове и зеленчуци не съдържат никаква захар, обратно на вкоренената представа за съдържанието на бавни захари в тях.

Папая

Основната съставка в този плод е папаинът. Това вещество е добър стимулатор на храносмилателния процес. Съдържанието на натрий в папаята е съвсем малко, а това прави плода добър регулатор на холестерола и кръвната захар.

Марули

Фолиевата киселина, манганът, желязото и витамини А, В, С, Д, Е и К са полезните съставки на този зеленчук. Съдържанието на захар в него е само 0, 8 грама на 100 грама листна маса, която го прави идеалната съставка за зелени салати без захари.

Аспержи

аспержите са зеленчук без никаква захар

Това е невероятен зеленчук, в който мазнините са 0 процента, а захарите отсъстват. Затова те са подходящи за поддържане на метаболизма, тъй като наред с това съдържат добри количества витамин А, С и К. затова ги препоръчват като храна при редица здравословни проблеми.

Грейпфрут

Витамин С, с който се слави този плод го прави подходящо средство в борбата с простудните заболявания. Тъй като мазнините и захарите не са сред съставките в него, той е подходяща храна при диети за отслабване.

Броколи

Броколите са толкова популярни заради факта, че в тях няма мазнини, захарта е в минимални дози, но пък фибрите, калият, цинкът, желязото и фосфорът са в изобилие. Освен това съдържа антиоксиданти, които зареждат клетките с енергия.

Червено цвекло

Мощният антиоксидант бетанин, който дава яркия цвят на зеленчука, не е единственото му ценно съдържание. Допълва се от калия, желязото и диетичните фибри. Съдържанието на захар в зеленчука е нула, а това го прави идеална храна за диабетици.

Ако искате повече информация, вижте статията ни 10 предимства на храненето без захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати