Детокс с масло от черен кимион

Детокс с масло от черен кимион

Две от най-важните причини за консумация на черен кимион: регулиране на имунната система и прочистване на храносмилателната система (по-специално детоксикация на червата). И двете лечения принадлежат към широката област на превенцията и имат значителен ефект върху естеството и възможните причини за заболявания или върху симптомите, които вече са се появили.

Различните ефекти на черния кимион върху имунната система могат да бъдат обобщени под едно име - хармонизация. Това означава, че слабата защитна система е укрепена и може по-добре да предпазва тялото от огромно разнообразие от патогени (микроби); по същия начин се регулира имунната система, която реагира рязко на дразнещи фактори, което води до избавяне на алергичните симптоми.

Използвайте масло от черен кимион като превантивна мярка, особено преди стрес период, за:

- укрепване на защитните сили на организма срещу инфекции и заболявания на дихателната система преди студения сезон;

- за регулиране на имунната система при алергия към полени през пролетта.

Как да приемаме масло от черен кимион

Това превантивно лечение с масло от черни семена трябва да продължи от 6 седмици до 3 месеца.

В продължение на 6 седмици приемайте по 1 / 2 или 1 чаена лъжичка масло от черен кимион или 1-2 капсули 3 пъти на ден.

Когато имунната система се стабилизира, можете да намалите дозата наполовина и да продължите лечението въз основа на "междинната доза", като приемате лекарството по време на хранене.

Използването на масло от черен кимион като профилактично средство, придружаващо укрепването на имунната система, е успешен метод за детокс.

През първите 3 седмици приемайте 1 чаена лъжичка масло от черен кимион с трите основни хранения или използвайте друг метод: 25 капки масло от черни семена върху малко парче ръжен хляб, дъвчете го добре, за да стимулирате производството на ензими в слюнката. След 4-6 седмици лекарството може да бъде ограничено до единична доза на ден.

Ефекти от детокса с масло от черен кимион

Черен кимион

Детоксикацията на червата е много важна тъй като чревните токсини могат да имат ужасни последици според Парацелз: Смъртта започва в червата. Токсините най-често се произвеждат от вредни чревни бактерии, които могат да се размножават бързо и да се разпространяват чрез ацидоза и отслабена защита на организма.

В резултат на процеса на ферментация метаболитните токсини се освобождават и не могат да бъдат елиминирани от червата, главно поради тенденцията към запек, която се появява едновременно.

Чревните токсини могат да причинят различни заболявания, което води до дисфункция на органите и много по-сериозни проблеми от лошо храносмилане.

Става въпрос за локално възпаление на червата и метеоризъм, както необяснима умора, хронично главоболие, а с възрастта - запушване на кръвоносните съдове, хроничен ревматизъм и артрит, кожни заболявания и алергии като гъбичната кандида (Candida albicans), която се счита за една от причинителите на невродермит.

Вредните бактерии в тялото може да предизвикат остра алергична защитна реакция на имунната система.

В случай на сериозни гъбични заболявания черният кимион може да се използва като допълваща и съпътстваща терапия за лечения като специална противогъбична диета (избягване на кисели храни, захар и бяло брашно), терапия на гладно и контрол на симбиозата.

Има огромно разнообразие от приложения на черния кимион, но отново ще подчертаем, че регулирането на имунната система и детоксикацията на червата са от основно значение, тъй като водят до различни здравословни проблеми и пораждат много сериозни заболявания. В този случай есенциалните мастни киселини изпълняват имунорегулираща функция с помощта на простагландини, докато горчивите вещества нигелин и мелантин имат ефект върху храносмилателния тракт, и по-специално върху прочистването на червата.

Черният кимион наистина заслужава да се титулува като лекарство, благодарение на синергичното взаимодействие на неговите компоненти, които се допълват много добре.

Жабурене с масло от черен кимион

Жабурене с масло от чернен кимион

Изплакването на устата и жабуренето с олио (нерафинирано) е древна руска народна лечебна традиция, служи за увеличаване на силата на самолечение и е необходима, на първо място, за детоксикация на тялото. Методът има лечебен ефект при главоболие, зъбобол, бронхит, екзема, гастрит и чревни заболявания, сърдечни и бъбречни проблеми, хронични кръвни заболявания, тромбоза, артроза и женски заболявания.

Заменяйки изцяло или частично слънчогледовото масло/зехтина с масло от черен кимион, лечебният процес може дори да бъде най-ефективен поради специалните качества на маслото от черен кимион.

Смесете в равни пропорции нерафинирано слънчогледово масло и 100% масло от черен кимион. Приемайте сутрин на гладно не по-малко от 1 ч.л., но не повече от 1 с.л. и всмуквайте маслото бавно, преминавайки през зъбите за 15-20 минути, като жабурите.

Отначало маслото е плътно, след това се разрежда, след което може да се изплюе. Никога не поглъщайте маслото! Течността, която изплювате, трябва да е бяла като мляко. Ако остане жълто, това означава, че не сте изплакнали достатъчно време.

След като изплюете маслото, измийте старателно зъбите си и изплакнете устата си с вода няколко пъти. След това дезинфекцирайте устата си с топла вода и няколко капки 100% чисто масло от чаено дърво.

Ефекти от жабуренето с масло от черен кимион

Детокс с масло от черен кимион

В течността, която плюете, можете да намерите огромно количество бактерии, различни микроби и други вредни вещества. Важно е да се отбележи, че чрез всмукване на маслото се постига детоксикация на организма и по-нататъшно стабилизиране на здравето.

Един от най-поразителните ефекти на този метод е да укрепи зъбите и да предотврати кървенето на венците. Когато се добави масло от черен кимион, този ефект става най-интензивен и освен това се нормализира повишената чувствителност на зъбите към горещо и студено.

Най-доброто време за жабурене с масло от черен кимион е сутрин преди закуска. За да ускорите лечебния процес, можете да правите това 3 пъти на ден преди хранене.

Съществува възможност за явно влошаване на здравето в началото на използването на този метод. Това се случва главно, когато отделните огнища на болестта започват да изчезват. Лечението трябва да продължи до момента, в който тялото се върне към нормалната си сила, свежест и спокоен сън.

Симбиозата в тялото ни

Симбиоза (от гръцки symbiosis - съвместен живот) е тясна общност от живи организми, принадлежащи към различни видове, обикновено взаимно полезни. Пример за симбиоза е наличието на азотфиксиращи бактерии в корените на много растения, при които растенията получават азотни съединения, а бактериите са снабдени с хранителни вещества, например въглехидрати.

Човекът - както всички животни - всъщност не е един организъм, а суперорганизъм. Следователно човешкият метаболизъм се определя не само от човешките гени, но и от гените на тези микроби, които живеят с нас в симбиоза. Това са не само гени на ензими, които смилат онези вещества, които ние самите не можем да усвоим, но това са и гени на протеини, които синтезират различни витамини, незаменими аминокиселини, тези компоненти, които може да липсват в храната. Те се синтезират за нас от същите микроби, което значително улеснява живота ни и укрепва здравето ни.

Вижте как се прави запарка с черен кимион, ако страдате от храносмилателни проблеми.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати