Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кои хора не бива да консумират месо?

Кои хора не бива да консумират месо?

защо не бива да се консумира месо

Голяма част от хората днес се разделят на две групи, а именно такива, които не консумират месо и такива, при които този продукт присъства ежедневно в менюто.

Медицинските лица също имат различно мнение по въпроса дали трябва или не да се консумира месо и ако да, то в какви количества. Разбира се, че до голяма степен това е въпрос на личен избор, въпреки че днес има редица изследвания, които доказват кои хора е най-добре да не консумират месо по здравословни причини.

Една от най-големите групи, които е по-добре да спрат с консумацията на месо са тези, които имат високо кръвно налягане. Това се съобщава от експертите на уважаваната медицинска общност "Action on Salt".

Като цяло хората, които страдат от хипертония е важно да се ограничават от редица продукти, например от солта. Правилната диета ще им помогне значително да подобрят здравето си и да минимизират проблемите следствие на високо кръвно.

Медиците допълват, че именно определени хранителни продукти имат негативен ефект върху нивото на кръвното. Дори при здравите хора, които имат генетична обремененост, не трябва да консумира много сол в месните продукти, тъй като това значително увеличава риска от последващи сърдечни или съдови патологии.

забрана за консумация на месо

Важно е да се обръща внимание и на съдържанието на продуктите, които купувате, ако имате високо кръвно налягане. Така например месните деликатеси, които имат знак че са с ниско съдържание на сол също не са полезни за хипертониците. Причината за това е, че в тях се съдържа голямо количество натрий, което отново е опасно за тази група хора.

Експертите от „Action on Salt” са на мнение, че увеличеният прием на сол оказва негативен ефект върху така наречения натриев баланс в организма, което е много важно за общото здраве на човека.

Именно това може да доведе до увеличено натрупване на течности в тялото, а в резултат на това да се наблюдава увеличено кръвно налягане.

От друга страна минимизирането на приема на натрий доказано помага за намаляването с цели 16% на леталните случаи от инсулт. Също така се понижава риска от смъртните случаи следствие на коронарна болест на сърцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest