Храните с отхрачващо действие

Храните с отхрачващо действие

Храните с отхрачващо действие

Отхрачващото лекарство най-често срещаме под формата на течен сироп, който разхлабва храчките и помага за тяхното отстраняване през устата, докато кашляте. По този начин гърдите ви се изчистват от задръствания причинени от храчки.

Има и някои храни, които имат отхрачващо действие, тъй като помагат за отстраняването на храчки от дихателните пътища. Ще споделим с вас тези домашни средства в тази статия.

При задръстване на гърдите хората често имат затруднения с дишането и тежестта поради натрупването на храчки и лигавици в белите дробове и дихателните пътища. Това ограничава навлизането на въздух в белите дробове.

Причините за задръствания в гърдите са настинка, грип, алергии и астма. Това обаче може да се дължи на някои сериозни състояния, като пневмония, туберкулоза и рак на белия дроб и др. Трябва да има отстраняване на храчки и лигавици от белите дробове чрез кашлица, за да се облекчи състоянието.

Ето няколко ефективни домашни средства за премахване на храчки от дихателните пътища.

Пилешка супа

Намалява възпалението в белите дробове и облекчава задръстването в гърдите. Черният пипер в пилешката супа намалява производството на храчки в белите дробове. Той също така помага за елиминиране на лигавицата чрез кашлица.

Лимон и мед

Медът убива бактериалната инфекция в дихателните пътища. Смесете малко мед с варова вода и го изпийте. Това също ще потисне кашлицата. Това е едно от най-добрите домашни средства за претоварване на гърдите.

Сладник

Чай от женско биле за отхрачване

Действа като естествен отхрачващ препарат и помага при изхвърлянето на лигавицата и храчките от белите дробове. Има и успокояващ ефект върху гърлото. Можете да пиете чай от корен от женско биле два пъти на ден.

Мед и черен пипер

Смес от мед и черен пипер помага за разтварянето на храчките в гърдите и лесното им отстранява чрез кашлица. Медът има антисептични свойства, което спомага да елиминираме инфекцията. Смесете една чаена лъжичка черен пипер на прах и мед, за да образувате паста и приемайте това три пъти на ден.

Магданоз

Магданозът помага за разтварянето и разграждането на дебели храчки, като по този начин улеснява отстраняването им от белите дробове чрез кашлица.

Лук

Можете да го ядете суров или след готвене. Той е ефективен за облекчаване на задръстванията в гърдите. Той прави храчките тънки, като ги разгражда, така че лесно да излязат с кашлицата.

Чай от джинджифил

Чаят от джинджифил помага за отхрачване

Намалява възпалението на белите дробове и убива бактериалната инфекция на дихателните пътища. Също така помага за разграждането на храчките и лесното им отстраняване. Чаят от джинджифил е едно от простите домашни средства които спомагат за облекчаване от претоварване на гърдите от храчки.

Лимонов сок със сол

Смесете малко сол в чаша гореща вода и добавете лимонов сок към нея. Помага за борба с инфекцията, като подсилва имунитета, тъй като съдържа витамин С. Също така помага при разграждането на храчките и ги прави тънки.

Приготвяне на пара с евкалиптово масло

Вдишването на парата ще изчисти дихателните пътища и ще разгради дебелата лигавица в белите дробове. Помага за гладкото отстраняване на храчките чрез кашлица и доста облекчава от задръстванията в гърдите. Евкалиптовото масло убива бактериалната инфекция в белите дробове.

Черно кафе

Облекчава от задръствания в гърдите поради пристъп на астма. Трябва да изпиете две чаши силно кафе, за да получите облекчение. Не пийте твърде много, тъй като кофеинът може да повиши кръвното налягане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати