Вредните изненади в чинията на твоето дете

Вредните изненади в чинията на твоето дете

Вредните изненади в чинията на твоето дете

Отглеждането на деца не винаги е лесно начинание и затова родителите са свикнали от време на време да очакват някоя друга изненада. Тези изненади обаче не трябва да включват храната, която поставяте в чинията на детето си.

Вижте какви изненади се крият в храната, която досега сте смятали за здравословна, както за някои напитки.

Какво се крие в марулята?

Всички смятаме, че марулята е много здравословна и непременно трябва да присъства на нашата трапеза. Но в последно време тя започна да получава лоши отзиви поради факта, че няма висока хранителна стойност. Затова, ако все пак държите на салатата от маруля, добавяйте към нея лек дресинг и някой и друг зеленчук.

Витамин D и сладоледът

Когато става дума за приема на витамин D, повечето родители казват, че децата им го приемат чрез консумацията на млечни продукти. В Америка обаче има родители които мислят, че децата им приемат достатъчно от този витамин чрез сладоледа, защото е направен от мляко.

Истината за сладоледа е, че той не е добър източник на витамин D, защото се прави от сурово мляко, в което няма достатъчно количество от витамина.

Храни с високо съдържание на сол

Много проучвания показват, че повечето деца консумират твърде много сол. Това не е изненада като се има предвид, че много храни като пица, хляб, сандвичи, чипс и други тестени изделия са високо съдържание на сол. За да избегнете това, научете се да четете етикетите на храните.

Протеини

Хранене на детето

Родителите често се притесняват, че децата им не приемат достатъчно протеини. За щастие последните проучвания показват, че процентът на децата, които не получават достатъчно протеини, е много нисък. Дори вегетарианците, които не ядат месо, могат да получат протеини от конституцията на боб, леща и соево мляко.

Малко мазнини - повече захар

Купуването на продукти без мазнини за децата може да ви звучи така, сякаш купувате много здравословна храна. Вредната изненада тук е, че много често продуктите с ниско съдържание или без мазнини имат високо съдържание на захар.

Студен чай

Всеки родител гледа да държи далеч от детето си газираните напитки и предпочита да им дава от така известните чайове в кутийки. Лоша новина, тези чайове имат високо съдържание на захар и кофеин и не са по-добри от газираните напитки.

Калориите

Ако вашето дете има наднормено тегло въпреки че спортува активно, може би ще побързате да обвините за това хормоналния дисбаланс.

Проблемът обаче може да се крие в това, че децата ви приемат твърде голямо количество калории.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати