Болести, които ще излекувате с 8 чаши вода на ден
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Болести, които ще излекувате с 8 чаши вода на ден

Болести, които ще излекувате с 8 чаши вода на ден

водата лекува много болести

Дори и децата днес вече знаят, че хидратацията и редовното пиене на вода е много важно за човешкия организъм. Малко са обаче хората, които са наясно с факта, че пиейки вода не само се хидратира тялото, а и тя помага при лечението на редица различни болести.

Важно е всеки човек да пие минимум 8 чаши вода на ден на бавни глътки и да задържа за малко течността в устата си. Така ползата от нея ще е максимално голяма за организма. Ако не сте свикнали и пиете основно кафе, чай и други такива напитки, то в началото може да ви е сложно да свикнете да пиете вода и то в такива количества.

Можете да си свалите някое приложение, което да ви напомня, че е време да изпиете поредната си чаша за деня и така с времето това ще се превърне в навик. Още първата седмица ще видите завидни подобрения в самочувствието си, а и кожата ви ще стане значително по-чиста и мека.

Какво може да лекува водата? Вижте повече в следващите редове:

Артрит

Дори и да нямате все още такива проблеми, то със сигурност сте чували или дори имате познати хора, които страдат от това коварно заболяване. Болката, която те изпитват в ставите си е наистина голяма и със сигурност може да се каже, че тази болест е една от най-неприятните, която се предизвиква в резултат именно на дехидратиране на ставите. Това води до постепенно изсъхване на хрущялната и човек започва да изпитва нетърпима болка, когато се движи дори и малко.

Още преди да забележите първите признаци на артира, можете да започнете да пиете редовно вода и да хидратирате така организма си, включително и ставите. Пиенето на поне 8 чаши на ден ще намали риска от появата на това коварно заболяване, което води не само до дискомфорт, а и доста силни болки.

редовното пиене на вода помага при болести

Астма

То също е много неприятно и води след себе си редица здравословни проблеми. Пиейки обаче достатъчно вода на ден, вие ще третирате реално увеличените нива на хистамина в тялото ви. По този начин се реализират целите на хистамина, а няма да се блокират.

И не забравяйте, че ако вече страдате от астма, то за вас е противопоказно да пиете повече от 1 чаша портокалов сок на ден, защото в него се съдържа голямо количество калий, който от своя страна способства за увеличаване на производството на хистамин.

Киселини и лошо храносмилане

И при тези здравословни проблеми, на помощ отново идва редовната консумация на течности през деня. Старайте се да пиете по 1 чаша вода на всеки половин час, тъй като реално болестите като например гастрит или язвата доста често се развиват на фона на редовната дехидратация.

Главоболие

Хората, които страдат от главоболие, доста често грешат с приема на медикамент при най-малката болка и така си облекчават това състояние. Преди да пиете хапчета, опитайте първо да изпиете една чаша вода и със сигурност ще останете приятно изненадани от резултата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати