За зеления чай и простатата
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»За зеления чай и простатата

За зеления чай и простатата

За зеления чай и простатата
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
36.00 лв.
Виж ››

За съжаление днес една от честите причини за смърт са именно онкологиите. При мъжете ракът на простата взема все повече жертви, затова и е толкова важно да се следи здравето, както и да се посещава профилактично лекар. Интересен факт е това, че цифрата на онкоболните е значително по-голяма в Западния свят, докато в Азия тези цифри са много по-ниска.

Първото предположение на учените е било, че генетичната предразположеност е основният фактор, който повлиява увеличените случаи на Запада. Оказва се, че причината за намалената заболеваемост от рак на простата при мъжете от азиатските държави е пиенето на много зелен чай, който има профилактично действие и помага за минимизирането на онкологиите.

За зеления чай и простатата

В изследването са участвали мъже на различна възраст и специалистите са стигнали до единното заключение, че именно активните компоненти в зеления чай помагат за намаляването на риска от рак на простатата. В хода на изследването са взели участие общо 97 мъже и при него учените са изучавали действието на Polyphenon Е.

Полифенонът Е е патентована смес от катехини в зеления чай, която съдържа 400 mg епигалокатехин-3-галат. Лабораторни проучвания показват, че катехинът инхибира растежа на раковите клетки, а също така стимулира смъртта им.

Учените са давали на 49 мъже курс плацебо, а на останалите 48 два пъти на ден капсули Polyphenon E в течение на половин година. Резултатите са били повече от окуражаващи и са доказали ефективността на зеления чай срещу болестите на простатата. Именно затова се смята, че мъжете в Азия значително по-рядко боледуват от рак на простатата, тъй като пият по много зелен чай всеки ден.

Зеленият чай помага на простатата

Заедно с всичко това редовният прием на тази вкусна напитка, подобрява работата на простата, както и намалява риска от здравословни проблеми в това число. До голяма степен това се дължи на нейните прекрасните антиоксидантни свойства, които пречат на свободните радикали да нанесат вреда на клетките на простата при мъжа.

Зеленият чай е не само много приятна напитка, а и страхотно средство за профилактика на заболяванията на простатата. Множество проучвания в тази област доказват това, че мъжете, приемащи редовно тази вкусна напитка, страдат значително по-рядко от патологии на простатата.

Заедно с това се оказва, че зеленият чай значително понижава туморните маркери, които реално показват това, че в организма се развива някаква онкология. Причината за това му действие са така наречените чаените полифеноли, които са много полезни за организма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати