gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Динята е благодат за сърцето

Динята е благодат за сърцето

Диня

Ако обичате диня и през летните месеци тя присъства често в хранителното ви меню, сърцето ще ви е изключително благодарно.

Динята е много богата от хранителна гледна точка, което я прави идеалният хранителен продукт за предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания при жените.

Освен това консумацията на този плод намалява значително риска от атеросклероза. Динята е отличен източник на бета каротин. По принцип динята е по-сладка от ябълката, например, но съдържа два пъти по-малко захар от нея.

Динята съдържа и ликопен. Ликопенът е сложен антиоксидант, който придава цвета на динята. Той предпазва жените от сърдечно-съдови заболявания. Ликопенът е много полезен и за мъжете, тъй като ги предпазва от рак на простатата и атеросклероза.

Ядене на Диня

Според изследванията динята трябва да се консумира от жени и заради това, че този плод е полезен и за предотвратяването на рак на маточната шийка. Предпазва още бъбреците и панкреаса.

Освен това, динята е отличен източник на витамин C. А ползата от него е ясна на всички. Витамин С предпазва от вредното действие на свободните радикали. Динята е богата и на Витамин B6, B1, калий и магнезий.

Динята е известна и с диуретичното си действие, като се смята за добър тоник за кръвта.

Наскоро учените установиха, че динята ни помага да се преборим и с ежедневния стрес. В стресови ситуации се засяга пространствената памет, а динята предотвратява такива проблеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати