Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Тексаски готвач пържи бира

Тексаски готвач пържи бира

Тексаски готвач пържи бира

Пържена бира! Не, грешка няма! Готвач от Тексас се тупна в гърдите и обяви, че е създал първата в света рецепта за пържена бира.

Каква е тя? Готвачът поставя малко от газираната алкохолна напитка в джоб от бисквитено подобно тесто. След което потапя тези своеобразни равиоли във фритюрника, нагрят до висока температура, за около 20 секунди, съобщава вестник "Дейли телеграф".

Хората, опитали странното мезе, разказват, че при хапване вкусът на тестото и на стоплената бира се премесват във вкусна комбинация.

Бирата запазва алкохолното си съдържание, тъй като времето на топлинната обработка е твърде кратко. "Никой досега не е успял да "изпържи" течност. Вкусът е все едно хапваш соленка или друго подобно тестено мезе и веднага да отпиваш от бирата си", обяснява създателят на пържената бира Марк Зейбъл.

Готвачът е решил за патентова продукта. А разработването на рецептата му отнело три години. Засега Марк е пържил само бира Гинес, но смята да пробва и с други марки пиво.

Официалната презентация на бирената равиола ще бъде на състезание за пържена храна в Тексас по-късно през септември. Парчето равиола ще се продава по 5 долара, но само на навършилите 21 години.

Марк Зейбъл е създател и на покрити с шоколад ягодови вафлени топчета и панирани скариди с люти чушки халапеньо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest