Шепа грозде на ден гони мигрената и запека

Шепа грозде на ден гони мигрената и запека

Ядене на Грозде
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане-27%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
4.00 лв.
Виж ››

Сега е сезонът на гроздето и е цяло престъпление, ако не извлечете всички възможни ползи от този невероятно вкусен и полезен плод.

Ако редовно похапвате гроздови зърна ще усетите разликата – нервното пренапрежение ще липсва, лекотата в стомаха ви ще е осезаема, а мигрената или обикновеното главоболие ще са непознати като усещания. Невероятно много са ползите за здравето, които гроздето носи на човек.

Дори хроничният запек намира своето лечение, когато в борбата се намеси този зърнест плод. Освен това, 1 чепка грозде на ден може да ни помогне не само с лошото храносмилане, но и с умората, при нарушения на бъбречната функция, дегенерация на макулата и предотвратяването на катаракта.

Червено Грозде

Гроздето има невероятно високо и разнообразно съдържание на хранителни елементи и играе важна роля за осигуряването на здравословен и изпълнен с енергия живот.

Всичко това този вкусен плод дължи на големите количества витамини А, С, В6 и фолиева киселина, които се крият в тъмните или светли гроздови зърна.

Те са в допълнение към важни минерали като калий, калций, желязо, фосфор, магнезий и селен. 200 г грозде носят на организма бомба от флавоноиди, които са много мощни антиоксиданти - намаляват щетите, причинени от свободните радикали и забавят стареенето.

Бяло Грозде

Ако ви мъчи мигрена, ваш верен съюзник е гроздовият сок, който е лесно и мощно средство за лечение на мигрената в домашни условия. Чаша сок от плода трябва да се приема рано сутрин, без да се смесва допълнително с вода.

Гроздето играе важна роля при нарушено храносмилане, като облекчава паренето и лекува възпалението на стомаха. Предпочита се при стомашно-чревни разстройства, защото е лека храна.

Гроздето е много ефективно средство срещу запек, което помага да се избавим от чувството за подут корем и тежест. То се разглежда като слабителна храна най-вече заради съдържанието му на органични киселини, захар и целулоза. Всички тези ползи са формиращи за друго положително влияние на гроздето върху цялостното състояние на тялото.

Чепка грозде на ден гони умората, като светлият гроздов сок попълва запасите от желязо в организма и предотвратява появата на омърлушено чувство. Добре е да се знае, че тъмното грозде обаче намалява нивата на желязото.

Гроздето е полезно и за бъбреците, като то може значително да намали киселинността на пикочната киселина и спомага за отстраняването ѝ от системата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати