gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Червеното вино прибавя 10 години живот

Червеното вино прибавя 10 години живот

Червено вино

Умерено количество алкохол в напреднала възраст удължава живота и помага да се чувствате по-добре на стари години, категорични са новите проучвания.

Възрастните хора, които консумират умерени количества алкохол, са по-малко склонни към появата на различни видове физически нарушения в напреднала възраст, сочат резултатите от ново изследване.

Например, една чаша вино на ден има положителен ефект върху поведението на двигателния апарат и физическото състояние на възрастните хора. По-рано беше установено, че умерени количества алкохол допринасят за добрата работа на сърцето и в крайна сметка удължават живота.

Тези данни са резултат от изследване, които учените провели сред повече от 4 хиляди души в напреднала възраст. В резултат на този експеримент е установено, че тези, които пият алкохол в умерени дози, по-рядко имат проблеми с ходенето пеш и се справят по-лесно и безпроблемно с ежедневната домакинска работа.

Червеното вино прибавя 10 години живот

Въпреки това, сред възрастните мъже и жени с лошо здравословно състояние положителният ефект на алкохола върху физическото им състояние е доста слабо изразен или почти не се наблюдава.

Изследването бе публикувано в Американския вестник по епидемиология. Освен предимствата на малките дози алкохол и на чаша червено вино вечерно време, учените не пропуснаха да напомня, че злоупотребата с алкохол на каквато и да е възраст води до алкохолизъм, а от там до пагубни въздействия върху организма.

Червеното вино помага успешно и в борбата с анемията, атеросклерозата. Тайната на гроздовия еликсир се крие най-вече в съединението, известно като ресвератрол.

То има способността да елиминира свободните радикали, които са отговорни за стареенето на кожата и могат да причинят рак или катаракта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 8
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Пешо Мъката
Пешо Мъката
09.07.2015 22:18
Малки са дозите, може ли един мъж два метра и 130кг. да пие колкото е една муха виннека имам в предвид жена, поне половинка ракия и литър вино да има полза!
0
1