gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Борово клонче и сода освежават хладилника

Борово клонче и сода освежават хладилника

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Хладилник
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
18.00 лв.
14.40 лв.
Виж ››

Когато правите бърз козметичен ремонт на дома си с помощта на няколко кутии боя, може да се получи така, че дълги дни в помещенията да мирише на боя.

Някои хора харесват тази миризма, но за други тя е прекалено силна, за трети пък е нетърпима, защото предизвиква алергични реакции. За да отстраните миризмата на боя от стаята, ви е необходима скилидка чесън.

Разтъркайте я добре, за да се разнесе миризмата ѝ, и я оставете за десетина-петнадесет минути в стаята. Ако пък сложите и няколко чинии със сол в помещението, миризмата на боя ще изчезне изключително бързо.

Неприятната миризма от различни продукти в кухнята ще изчезне, ако в голям съд без капак кипнете малко вода, в която сте добавили оцет. След няколко минути проветрете кухнята.

Хляб

Ако в хладилника се е появила неприятна миризма от многото продукти в него, нарежете на парченца черен хляб и го разположете на всички рафтове. След едно денонощие миризмата изчезва.

Същата работа върши и отворен пакет със сода за хляб или сода, разположена в чинийка. Няма да се наложи да чакате цяло денонощие – след няколко часа в хладилника няма да има и следа от неприятна миризма.

Същата работа ще ви свърши и свежо клонче от бор. Миризмата на плесен в бутилките може да бъде отстранена, ако в тях налеете утайка от кафе и я оставите за няколко часа вътре.

За отстраняване на силна миризма при пърженето на риба сложете един картоф, нарязан на кръгчета, в тигана, в който пържите рибата. Това ще попречи на миризмата да се разпространи.

За да не мирише на риба съдинката, в която сте я готвили, натъркайте я добре със стара запарка от чай. Миризмата от риба изчезва и ако преди да измиете съда, в който сте я приготвили, натъркате със суха горчица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Димова
Димова
20.09.2014 19:03
Какво означава това: Същата работа върши и отворен пакет със сода за хляб или сода, разположена в чинийка. Каква е разликата между двете соди?
0
0