Месото и тестените изделия са извор на токсини

Бургери

Почти всички храни, които човек поглъща, повишават киселинността в тялото и са предпоставка за развитието на различни болестни състояния. Сред най-рисковите в това отношение продукти спадат месото, тестените изделия, рибата.

Напитки, без които не можем, включително и кафето и чая, също повишават киселинността в стомаха. Подобно действие има и захарта, а специалистите горещо препоръчват да сведем употребата ѝ до минимум.

С почти всички хранителни продукти, които хапваме през деня и вечер, и особено с полуфабрикатите, газираните напитки, пържените и т.н. ястия в тялото ни навлизат токсини.

Сигнал, че организмът ни се нуждае от прочистване от вредните вещества са неразположения като главоболие, болка в очите, физическа слабост, умствена умора, които могат да доведат след себе си по-сериозни заболявания.

Най-лесното решение на подобен проблем е да определите един ден от седмицата като прочистващ (без никаква консумация на тежки храни, като животински продукти, тестени изделия). По време на целия ден трябва да пиете много вода, за предпочитане топла до хладка.

Удачен вариант е прочистването с ориз, благодарение на който може да изхвърлите от тялото си 1 кг течности и излишни продукти.

Все пак най-мощното оръжие срещу токсините в организма ни си остават плодовете и зеленчуците. Една ябълка на ден е способна на чудеса, но въпреки това правете и разтоварващ ден само на зеленчукови или плодови салати без каквито и да е овкусители.

Пържоли

Ако сте свикнали редовно да похапвате месо, трябва да сведете консумацията му до 2-3 пъти в седмицата.

Ако прекалявате с животинските продукти, това на 100% ще разклати здравето ви – високо кръвно, главоболие, тежест в стомаха и т.н.

Според едно изследване прекомерната консумация на месо е причината в стомаха на един средностатистически американец да има около 3 кг неусвоени животински остатъци.

Любителите на тестените изделия като баници, хляб, сандвичи и т.н. трябва да знаят, че тези храни не трябва да се съчетават в никакъв случай с месо и мазнини.

Силно непрепоръчителни са също захарите и въглехидратите. Ако все пак не можете да се лишите нито от белия пухкав хляб, нито от сочната пържола, опитайте се да замените месото с ядки.

Рейтинг

5 4
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати