Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Отказали сте се завинаги от сандвичите на крак и от газираните напитки и вече сте убедени, че се храните здравословно. Не се отпускайте, бъдете нащрек, съветват италиански диетолози.

Има храни, които се смятат за полезни, но са опасни за стомаха ви толкова, колкото и чипс! Маслините, които са толкова хрупкави и вкусни, са пристрастяващи. А пристрастяването към маслини може да увеличи критично нивото на желязо в организма ви. Това важи в случаите, когато консумирате боядисани в тъмно зелени маслини.

Картофите са истински шампиони по число на бактерии, които развъждат. Те са като магнит за тях. Най-много рискове има в руската салата, предупреждават специалистите. Най-често в нея се срещат бактерии, които предизвикват дизентерия.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Кашкавалът може да съдържа патогенни бактерии, особено ако е направен от непастьоризирано мляко в домашни условия. Същото важи и за млякото, което се продава наливно в бутилки пред големите магазини. Може да се случи така, че екологичното на пръв поглед мляко да донесе повече неприятности, отколкото полза.

И макар да се твърди, че сладоледът ни прави щастливи и помага да преборим преумората, леденото лакомство си остава рискова храна. Пластмасовите контейнери, в които се съхранява сладолед, предназначен за продажба във фунийки, не винаги са добре дезинфекцирани. В тях може да заживеят различни бактерии – салмонела, стафилококи.

Пушените меса може да съдържат много канцерогенни вещества. Тези продукти често се обработват не с естествен дървесен дим, а с химически. Освен това те като правило съдържат подобрители на вкуса, оцветители и консерванти.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Яйцата също спадат към опасните продукти – салмонелата живее в храносмилателния тракт на животните и попада в тялото на човека при недостатъчна термична обработка. Митът, че селските яйца не съдържат салмонела, не трябва да приспива бдителността ви.

Доматите, колкото и странно да звучи, често предизвикват хранително натравяне. Бактериите проникват през увредената повърхност на зеленчуците, и ако доматът не е сварен или задушен, те попадат в тялото на човека.

Затова винаги избирайте гладки домати, без пукнатини и наранявания. Зелените подправки като магданоз, копър и целина също заемат лидерска позиция по причиняване на натравяния, защото почистването им е трудно и почти винаги по листенцата остават мръсотии, невидими за нашите очи.

Бактериите, които са по земята, попадат върху зелените клонки, а освен това зелените подправки всмукват вредните вещества от почвата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
56
46
35
23
12
Дай твоята оценка:

Коментари (103)

Изпрати
Мери
Мери
06.03.2014 14:51
И аз се чудя защо баба ми милата почина на90 години!А те продуктите,които отглеждаше сама били виновни.Иначе сигурно щеше да доживее поне до 180,ако не беше ги яла.
17
4
Георги
Георги
23.02.2014 20:49
Ще се храним само с черен хайвер и трюфели и ще живеем до 100-годишна възраст! По тази логика на "италианските диетолози" в България населението трябва да умира от глат, тъй като живее с по 100 лева месечен доход и не може да си позволи "екологично чисти" храни.
12
2
васил
васил
13.01.2014 23:15
пълни и 100 % американски глупости
9
1
пламко
пламко
15.12.2013 11:03
Даниело, патко научи се да пишеш "ш" а не "6"
1
5
Зара
Зара
14.12.2013 09:48
Тези хора ще ме направят анорескичка!!!Може ли такива глупости!!!!!!
6
1
Тодоров
Тодоров
30.11.2013 23:37
Израснах на село при баба и дядо. Пиех сурово овче мляко, от което понякога дядо току що бе изхвърлил падналите барабонки. Всеки ден пиех сурови яйца, които намирах в полозите. Нагъвах череши, сливи, праскови и пр. направо от дърветата, не помня нещо да съм мил. Крадяхме зеленчуци от кооперативните градини и ги изяждахме на място. Как пък не се разболях, не ми пречеха бактериите и прочее страшни работи....че и до днес, вече на 40г. Бе що не си........
39
2
батванко
батванко
26.11.2013 10:56
абе то и на фотосинтеза да минем,с тоя повреден озонов слой каква ли светлина ще поемем
15
1
dena
dena
22.11.2013 23:31
мда, пък секи, който е пил вода, е умрял. аман от тъпизми
9
0
asen
asen
20.11.2013 07:08
Какво да яадем,да пасем трева ли
6
1
хйхлйй
хйхлйй
09.11.2013 17:10
ми,то според вас,нищо не е полезно...
3
0