Прясното мляко води до лениви черва

Прясно Мляко

В последно време не едно или две изследвания на лабораториите на прочути и реномирани университети и институти, сочат, че редовната консумация на прясно мляко води до много ползи за организма. От него се отслабва, подобрява се храносмилането и т.н. Дали наистина е така обаче?

За ползата на млечните продукти като пълноценна храна, важна за хората, не може да се каже нищо негативно. Разбира се, благоприятен ефект има само, ако те се консумират в умерени граници. Прясното мляко обаче не е подходяща храна за всички и особено за по-възрастните хора.

Ензимите необходими за разграждането и смилането на млякото и млечните продукти се наричат ренин и лактаза. При повечето хора те изчезват с навършване на 3-тата година.

Във всички млечни храни се съдържа съставката казеин. Кравето мляко съдържа 300 пъти повече казеин от човешкото. Казеина е потребен за изграждането на едри кости. Той коагулира в стомаха и образува големи, жилави, плътни и трудносмилаеми съсиреци.

Те са пригодени за четиристомашната храносмилателна система на кравата. Ако обаче тази гъста маса попадне в човешкия храносмилателен тракт, тялото употребява „нечовешки” усилия, за да я изхвърли.

Болки в Стомаха

Допълнителен неблагоприятен фактор е, че част от тази маса се втвърдява, напластява по вътрешните стени на червата и възпрепятства абсорбирането на хранителни вещества от организма.

Крайният ефект от този процес може да е лениви черва. Освен това вторичните продукти, получени при смилането на млякото, отделят много отровна слуз в тялото. Отровна е, защото е силно киселинна и част от нея се складира в тялото, за да бъде преработена в по-късен етап.

При прекомерната консумация на прясно мляко се образува слуз в организма. Тя покрива плътно лигавиците и пропускателната им способност значително намалява.

Този процес е свързан със загуба на жизненоважна енергия. Когато организма е задръстен със слуз, отслабването става многократно по-трудно.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати