Прочистете организма си с медена вода

Мед

Всички знаят колко е полезен медът, но за ползата от медената вода не е известно кой знае колко. Тя от древни времена се е ползвала за лечение на различни болести и за разкрасяване на жените, а също така и като вкусна напитка на трапезата.

За да си приготвим медена вода, трябва да разтворим една чаена лъжичка в една чаена чаша вода. Така получаваме тридесетпроцентен разтвор на мед, който по състав прилича на този на кръвната плазма. Медът в непреварена вода формира клъстърни връзки, тоест я структурира.

Това повишава лечебните й свойства. Медената вода се усвоява бързо и напълно от организма. Един от най-ярко изразените ефекти на медената вода е подобряването на храносмилането и повишаването на имунитета.

Хроничната хрема изчезва, бронхитът остава само спомен, а секретът от белите дробове се втечнява и излиза от организма. Разтварят се втвърдените частици в стомаха и се прочиства целият стомах.

Около талията често се натрупват твърди отложения, затова когато започнете редовно да пиете медена вода, е възможно да се увеличи обиколката на талията ви.

Това не трябва да ви плаши, защото означава, че твърдите отлагания са станали меки, бухнали са и започват да излизат от организма ви. Пречистването на организма с медена вода става на клетъчно ниво.

Хрема

Медената вода повишава антибактериалния, противовирусния и противогъбичния ефект. Тя нормализира работата на дебелото черво и възстановява микрофлората на стомаха.

Медената вода помага и на бъбреците. Медът е хигроскопичен и събира вода, затова бъбреците и пикочният мехур през нощта се разтоварват и успяват да си починат.

За лебечно-профилактични цели медената вода трябва да се пие рано сутрин на гладно. Една чаена чаша медена вода се изпива на екс. Това е много важно, защото течността попада в червата, а оттам се просмуква в кръвта.

Медената вода е идеално козметично средство. Можете всяка сутрин и вечер да миете лицето си с нея. Тя подхранва кожата, прави я мека, кадифена и нежна.

Рейтинг

5 7
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
мария петрова
мария петрова
26.09.2013 17:45
искам да попитам с топла вода ли трябва да се пие меда или студена,защото аз пия сутрин чаша топла вода с лъжичка мед.
2
0
пепи
пепи
10.09.2013 12:24
Да бъда честна през целия си 35 годишен живот съм живяла с ежедневната консумация на мед и клеи.Ние си го пройзвеждаме.Толкова сме свикнали с него че просто не мога да си представя живота си без него-по лъжичка сутрин на гладно вечер преди лягане пак-вълшебен продукт просто незаменим.В сладкиши на филиика с масло в чаша чай или мляко меда е елексир за душата и тялото.
3
0
Карамела
Карамела
22.08.2013 20:47
За другото не знам дали е вярно, но за задействането на храносмилателния тракт - със сигурност. От малка не съм вземала нищо друго против запек, сега по същия начин действам и с дъщеря ми. Действа безотказно. Вечер една чаша медена вода и на следващия ден си тип-топ.
2
1
Боби
Боби
22.08.2013 09:50
Когато бях малка, почти не пиех вода, а медена вода. Не съм знаела, че толкова полезна.
0
0
reneta
reneta
15.07.2013 10:26
Много е яко на вкус !!!!:-):-):-)
0
0
не редовно ползвала
не редовно ползвала
30.06.2013 15:26
АКО НЯМА КОЙ ЗНАЕ КАКВА ПОЛЗА, ПОНЕ НЕ Е ВРЕДНА! ВСЕ Е ПО ДОБРЕ ВМЕСТО КАФЕ - МЕДЕНА ВОДА!
0
0
йоана
йоана
01.09.2011 21:54
Дали е вярно това, ако е така и ако е пробвал някой, да напише какъв е ефекта.
3
0