На нож срещу високия холестерол
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»На нож срещу високия холестерол

На нож срещу високия холестерол

Ядене на Ябълки

Виновни за високия холестерол са мазнините. Холестеролът запушва кръвоносните съдове, качва кръвното налягане и по този начин повишава риска от инсулт и инфаркт.

Лекарите изписват медикаменти и тежки диети за понижаване на холестерола. Неотдавна обаче учени доказаха, че има далеч по-лесен начин да се справим с мазнините. Просто трябва да подбираме какво включваме в хранителния си режим.

Някои продукти не само не прибавят допълнителни килограми, но и благодарение на някои специфични свойства изгарят излишните мазнини. Присъствието на повече количества от тези храни е един от най-ефективните и трайни начини за намаляване и регулиране на теглото.

Редовното консумиране на половин грейпфрут или 150 грама сок от плода по време на всяко хранене може да намали теглото ни за 2 седмици с до 2 килограма, твърдят диетолозите. Грейпфрутът понижава нивото на инсулина и това намалява желанието за ядене.

Грейпфрут

Зеленият чай предотвратява образуването на ракови клетки и помага за предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания. Също така зеленият чай влияе благоприятно върху метаболизма в организма. Ако изпивате по 5 чаши зелен чай дневно, ще изгорите 70-80 калории.

Пикантните подправки помагат за стопяването на мазнините. Те предизвикват потене и увеличават скоростта на сърцебиене. Това пък ускорява метаболизма.

Богатите на калций обезмаслени млечни продукти увеличават производството на витамин D. Той подтиква клетките да изгарят повече мазнини.

Ако приемате недостатъчно количество вода, ще ви е доста трудно да отслабнете. Недостигът на течности в организма забавя метаболизма, води до намаляване нивото на глюкозата в кръвта, до отпадналост и предизвиква главоболие.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати