Започнете деня с мюсли, за да сте красиви

Мюсли
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см-39%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
6.60 лв.
4.00 лв.
Виж ››

Всеизвестно е, че външността е неразривно свързана със здравето. Дефицитът на витамини, неправилното хранене, заболяванията на органите веднага се отразява на кожата и косата ни.

В такива случаи не е достатъчно да смените шампоана и крема, трябва сериозно да се замислите над това какво консумирате. Това се отнася най-вече за закуската.

Сутрешното хранене трябва да е леко, но в същото време да осигурява на организма витамини и микроелементи, които да го заредят с енергия за дълги часове.

Една от идеалните закуски са мюслите. Благодарение на високото съдържание на витамини и баластни вещества мюслите се усвояват добре от организма и са идеални за тези, които искат да имат красива коса и кожа.

Закуска с Мюсли

На пазара има огромно количество готови за употреба мюсли. Но като цяло те имат един огромен недостатък – съдържа много рафинирана захар.

Тя може да бъде маскирана като глюкоза, карамел, декстроза. Затова е най-добре да приготвите здравословната си закуска сами. Рецептите за приготвяне на мюсли са разнообразни, но основната им съставка са пшеничните или овесените трици, мед и по възможност цветен прашец.

Триците са баластни вещества и не само са полезни, но са необходими за правилната работа на стомаха и за обмяната на веществата. Те са своеобразна четка и щом попаднат в червата, изхвърлят всичко ненужно от тялото.

Мюсли с Плодове

Овесените трици намаляват с десет процента нивото на вредния холестерол в кръвта. При чест запек наблегнете на баластните вещества в менюто си. Но след порцията мюсли трябва да поемете и много течности, защото баластните вещества трябва да бухнат в червата.

За ползата на другата съставка на мюслите – меда – знае всеки. Още от древни времена хората са го използвали за лечение и профилактика на различни заболявания.

Този сложен биологичен продукт съдържа много натурална захар, органични и минерални киселини, и то във форма, която е най-подходяща за усвояване от организма.

Освен това медът съдържа калций, фосфор, желязо, магнезий, калий и йод, а също така витамини от групата В, белтъчини и дъбилни вещества. Цветният прашец съдържа всички микроелементи, необходими за нормалното развитие на всеки организъм.

Той съдържа цели 28 елемента. Най-високо е съдържанието на калий, но прашецът съдържа също така мед, желязо, калций, фосфор, магнезий, цинк и други необходими на организма вещества.

Цветният прашец съдържа и много ферменти, които играят важна роля в обмяната на веществата. Благодарение на лечебните си свойства цветният прашец действа подмладяващо на организма и положително влияе на храносмилателния тракт, подобрява функцията на белите дробове и добре се отразява на кръвообращението.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати