Правят гранати от призрачни чушки

Люти Чушки
Електронна везна тип кана
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електронна везна тип кана
46.00 лв.
Виж ››

В борбата с тероризма всеки ден се използват все по-иновативни видове оръжия. Индийците са решили да използват един наистина необичаен продукт за производството на оръжие – най-лютия червен пипер в света.

Това са така наречените призрачни люти чушки, които са големи колкото пръст. Те ще се използват за производството на ръчни сълзотворни гранати. Те са предназначени за обездвижване на заподозрени в тероризъм.

През 2007 година призрачните люти чушки влязоха в книгата на рекордите Гинес като най-лютите чушки в света. Те се отглеждат в североизточната част на Индия.

Тези чушки се използват като лекарство при лечение на болести на стомаха, а също така и за борба срещу разрушителното влияние на ужасяващите летни горещини.

Паприка

В тях се съдържа над милион единици на Сковил, световната скала за определяне на лютивостта на чушките. Смята се, че в класическия сос табаско се съдържат най-много 5000 единици по Сковил.

Според учените ръчните гранати от люти чушки могат директно да влязат в употреба. До този извод специалистите стигнали след редица лабораторни изпитания.

Това, според тях, ще е наистина невероятно оръжие, тъй като е изцяло нетоксично. Рязката му миризма ще предизвика пристъпи на задушаване и ще накара терористите да напуснат укритията си.

Екип учени от изследователската лаборатория на министерството на отбраната в Делхи твърди, че в най-скоро време ще бъде произведен спрей на основата на призрачните люти чушки.

То ще е полезно най-вече за жените, които вече няма да се притесняват, когато се прибират късно сами. Този спрей ще се използва и от полицаи за неутрализиране на безредици.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати