Какво да ядем преди изпит?

Какво да ядем преди изпит?

Да се подготвите психически и физически за изпит е също толкова важно, колкото да си научите материала. Убедете се, че се храните правилно преди важното събитие. Това ще ви позволи да се съсредоточите върху успешните резултати от изпита, а не върху къркорещия ви корем.

Няколко съвета за здравословна храна, подобряваща паметта и тонуса.

1. Хапвайте основно продукти, съдържащи протеини. Яжте и плодове, за да увеличите притока на енергия в организма. Преди самия изпит се нахранете хубаво, дори ако изпитът ви е рано сутринта. Не експериментирайте с нови ястия през този ден.

2. Изберете за закуска храни като например яйца, ядки, кисело мляко, извара. Извличането на ценни вещества от тези продукти ще продължи през целия ден.

Яйца

3. Не преяждайте, за да не ви се приспи. Пропуснете десерта, ако вече сте се заситили. Най-малкото, от което се нуждаете, е да сте сънливи по време на изпита.

4. Не използвайте сутрешното кафе като заместител на закуската. Ако сте запален почитател на кафето, пропускането на традиционната чаша кафе може да ви причини главоболие. Опитайте се да преодолеете неразположението. Кафето и енергийните напитки ви доставят енергия и свежест, но само за кратко. Опитайте да заместите кафето със зелен чай. Той би добавил естествения кофеин, от който се нуждае дневното ви меню.

5. Ако сте прекалено изнервени да ядете, можете да опитате с протеинова напитка, шейкове или други здравословни хранителни добавки. Това ще ви зареди с необходимата енергия, за да продължите да учите.

Нектарини

6. Не забравяйте да сложите в чантата си някакъв плод. Дръжте енергията си на ниво, без да ядете вредните захарни изделия.

7. Всеки ден пийте мултивитамини. Омега-3 и витамин В подпомагат мозъчната дейност.

8. Не пийте алкохол в дните на подготовка и непосредствено преди изпита.

9. За сметка на това пийте вода в изобилие преди и по време на изпита. Дехидратацията може да ви разсее, възможно е дори да ви прилошее.

Успех!

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати