Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Пудингът - нежна алтернатива на бисквитите

Пудингът - нежна алтернатива на бисквитите

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Пудинг

Зарадвайте близките си с истински пудинг – той е лек и невероятно вкусен и се приготвя бързо и лесно. А освен това е много приятна алтернатива на купешките сладкиши и бисквити.

Един от най-лесните за правене пудинги е банановият. Обелете четири банана и ги размачкайте на пюре. Добавете пет супени лъжици масло, което предварително сте разбили с две яйца и пет супени лъжици захар.

Добавете една супена лъжица лимонов сок. Разбъркайте и добавете една чаена чаша галета и двеста и петдесет милилитра сок от консервиран ананас. Разбъркайте добре и излейте във форма, намазана с мазнина. Печете половин час.

Бадемовият пудинг е украса за всеки официален обяд. Накиснете две шепи стафиди в сто милилитра бяло вино и оставете за двадесет минути. Настържете четиристотин грама стар бял или черен хляб.

Шоколадов Пудинг

Разбийте две яйца с двеста грама захар, двеста и петдесет милилитра прясно мляко и двеста и петдесет милилитра течна сметана. Добавете сто и петдесет грама филирани бадеми, настъргания хляб, стафидите и щипка канела.

Излейте в предварително намазана с олио или масло форма за печене. Печете половин час и сервирайте. Много вкусен е и пудингът със стафиди. Настържете половин килограм стар хляб, добавете двеста и петдесет милилитра врящо прясно мляко и оставете за половин час.

Разбийте четири яйца с половин чаена чаша захар и една супена лъжица масло. Добавете към млечната смес, добавете половин чаена чаша стафиди и разбъркайте. Излейте в предварително намазнена форма и печете половин час.

Вкусен Пудинг

За да приготвите шоколадов пудинг, разбъркайте сто и двадесет милилитра прясно мляко с три супени лъжици какао и с тях залейте сто и тридесет грама галета.

Оставете да престои петнадесет минути. Разбийте петдесет грама масло с шестдесет грама захар, добавете половин лъжичка сода за хляб, един жълтък и шестдесет грама брашно.

Добавете две супени лъжици филирани бадеми, накиснатата галета и две супени лъжици коняк. Добавете два белтъка, разбити с четвърт чаена чаша захар. Излейте сместа в намазнена форма и печете един час на водна баня.

За да направите ябълков пудинг, почистете две ябълки и ги настържете. Разбийте три яйца с една чаена чаша захар и половин чаена чаша течна сметана.

Смесете ябълките с половин чаша галета и добавете яйчената смес. Добавете четвърт чаена чаша разтопено масло и разбъркайте. Излейте в малки формички, намазани с масло. Печете половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest