Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да направим страхотни целувки

Как да направим страхотни целувки

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Целувки

За да направите перфектни целувки, трябва да спазвате няколко правила. Белтъците трябва да са студени, а съдът, в който се разбиват – кристално чист.

Само една капка мазнина, жълтък или вода развалят въздушната смес и белтъците не могат да станат пухкави. Целувките се пекат в топла фурна на не повече от петдесет до сто градуса.

Не се препоръчва честото отваряне на вратата на фурната. Двадесет минути след като сте включили фурната, я изключете и извадете целувките, след като фурната изстине напълно.

На практика целувките трябва да съхнат, а не да се пекат. Основната грешка на любителите на целувки е, че се опитват да ги изпекат и те просто изгарят. Захарта трябва да е в умерено количество.

Ако прекалите, захарта прави целувките кафяви. Когато разбивате белтъците, е добре да добавите няколко капки лимонов сок. Първо разбийте белтъците и след това в пухкавата пяна добавяйте захарта лъжичка по лъжичка.

Можете да приготвите страхотен десерт с помощта на разбити белтъци – той е френски и се нарича Снегът на Ла Рошел. Необходими са ви пет яйца, 60 г масло, 150 г пудра захар, 2 ванилии, сода на върха на ножа, настъргана кора от половин лимон, 150 г брашно, 3 супени лъжици филирани бадеми, 1 килограм сладолед, 200 г захар, 50 мл вода, 6 белтъка, 1 щипка сол, 3 супени лъжици ром или коняк.

Целувки с Орехи

Първо изпечете основата. За целта разтопете маслото и го охладете. Разбийте яйцата с пудрата захар, ванилията и кората от лимон. Добавете пресятото брашно и содата, разбъркайте, добавете маслото и бадемите и отново разбъркайте.

Излейте в намазнена тава и печете десет минути в нагрята до сто и осемдесет градуса фурна, след това увеличете градусите на двеста и десет и печете още петнадесет минути.

Пригответе сироп от водата, захарта и коняка. Петнадесет минути преди сервирането на десерта изрежете вътрешната част на блата, като го превърнете в кух кръг с ръб от сантиметър и половина дебелина.

Сложете кръга върху плато и го навлажнете със сироп. Разбийте белтъците на пяна, като постепенно добавяте захарта. Нагрейте фурната на максимална температура.

Запълнете кръга със сладолед, а отгоре залейте с белтъците, за да не може горещият въздух да проникне в сладоледа. Печете три минути в гореща фурна, докато белтъците не станат златисти. Извадете, полейте с алкохола и запалете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest